Sahteciliğe 'koronavirüs' güncellemesi: Milyonlarca lira vurgun yaptılar!

İstanbul’da para karşılığında sahte koronavirüs negatif test sonucu belgesi satan şebekeye dair düzenlenen operasyonda, içlerinde yabancı uyrukluların da bulunduğu 12 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

GÜNDEM 28.02.2021, 10:08 28.02.2021, 10:12
Sahteciliğe 'koronavirüs' güncellemesi: Milyonlarca lira vurgun yaptılar!

Şebekenin liderinin Gürcistan uyruklu dünya genelinde milyonlarca takipçisi olan N.M. isimli şahsın yaptığı görülürken, şebeke tarafından da sokak ortasında test yapıldığı görüntüler ortaya çıktı.

Emniyet’in aktardığı bilgilerde İstanbul’da para karşılığında sahte koronavirüs negatif test sonucu hazırlayıp bu belgeleri 150-300 dolar karşılığında satan şebeke belirlendi. Farklı ülkelerden şüphelilerin de üyesi olduğu şebekenin liderliğini dünya genelinde ünlü bir sosyal medya fenomeninin olduğu anlaşıldı. Suriyeli bir şahsı doktor rolünde tanıtarak belgeleri düzenleyen şebeke kıskıvrak yakalandı.

Birçok adrese peş peşe baskın yapıldı

Suç şebekesine dair yapılan fiziki ve teknik takip sonrası operasyon kararı alan polis ekipleri önceki gün 8 farklı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda çok sayıda test kiti, binlerce sahte koronavirüs raporu ve yabancı şahıslara ait pasaport fotokopileri ele geçirildi. 12 şüpheli ise yakalanıp gözaltına alındı.

3 şüpheli tutuklandı

Sağlık Bakanlığı’nın amblem ve başlıklarını taklit ederek hazırladıkları raporlarla, kişilerden 150-300 dolar arasında para alarak binlerce sahte rapor düzenleyip milyonlarca TL’lik vurgun yapan şebekeden içlerinde Gürcistanlı şebeke lideri fenomen N.M.’nin ve sahte doktorun da bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

12 şüpheliden 9’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)