Sahte izin belgesiyle yakalandı, sınır dışı edildiği ortaya çıktı

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kentte başlattığı "şok denetim" uygulamasında sahte izin belgesiyle yakalanan bir kişinin kimliği ekipleri de şaşırttı.

GÜNDEM 03.05.2021, 09:40 04.05.2021, 00:32
Sahte izin belgesiyle yakalandı, sınır dışı edildiği ortaya çıktı

Genelde Türk vatandaşların sahte izin belgeleri düzenleyip polisi atlatma girişimi haberlerine alışık olduğumuz son günlerde bu kez daha önce sınır dışı edilmiş yabancı uyruklu bir şahısın hem de, “Açılışımız var” diyerek bu yöntemi kullanması dikkat çekti.

24 bin lira ceza kesildi

İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri ve Kırıkkale Emniyet birimleri tarafından kişilerin "izin belgesi" ve "HES kodu"  kontrol edildi.

Çalılöz Mahallesinde oluşturulan kontrol noktasında denetim faaliyeti icra eden ekipler, araçları tek tek durdurup sorgulamadan geçirdi. Durdurulan bir otomobilde bulunan 6 kişinin ise izin belgelerinin sahte olduğu belirlendi. Otomobilde bulunanların sorgulamasında içlerinden birinin ise daha önce sınır dışı edildiği ortaya çıktı. Yabancı uyruklu kadının kimlik bilgilerine bakan ekipler, durumu İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bildirdi. "Tam kapanma" dolaysıyla kısıtlamayı ihlal ettikleri gerekçesiyle de araçta bulunan 6 kişiye kişi başı 4 bin 50'şer liradan toplam 24 bin 300 lira para cezası kesildi.

Borç ödemeye çıkıp daha büyük borçla geri geldi

Bir vatandaş ise oğlu ile beraber kredi kartı borcunu ödemek amacıyla bankamatiğe gitmek için dışarı çıktı. Polis ekiplerinin denetimine takılan baba-oğul, kendilerinden istenilen “izin belgesi”ni ekiplere gösteremeyince 4 bin 50’şer liradan 8 bin 100 lira ceza yedi.

Kontrol noktasındaki polis ekiplerini gören bir motosikletlinin ise geri dönerek hızla kaçtığı görüldü.

Yorumlar (0)