Sahte içki! Ölü sayısı 18 oldu

İzmir'de sahte içki sebebiyle zehirlendiği değerlendirilen 2 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 18 oldu. 20 gözaltı var.

GÜNDEM 13.10.2020, 13:26 14.10.2020, 16:55
Sahte içki! Ölü sayısı 18 oldu

İzmir'de sahte içki nedeniyle zehirlendiğini kaydedilerek hastaneye başvuruda buunanlardan 2'si daha hayatını kaybetti. İzmir'de sahte içkiden yaşamını yitirenlerin sayısı 18'e yükseldi.

Metil alkol zehirlenmesi kuşkusuyla Pazar günü SBÜ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 58 yaşındaki Ahmet Karayiğit, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ahmet Karayiğit'in kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

20 gözaltı var

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, 9 Ekim 2020 tarihinden bu tarafa sahte içki zehirlenmesi kuşkusuyla hastaneye gelenlerden 18'inin hayatını kaybettiğini, İzmir genelinde düzenledikleri sahte içki operasyonlarının ise devam ettiğini belirterek, şimdiye kadar 20 gözaltı uygulandığını kaydetti.

Soruşturma sürüyor

Sahte içki zehirlenmesi vakaları sebebiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve polis ekipleri bazı adresleri basmıştı.

En son Pazartesi gecesi İzmir'in Çiğli ilçesinde bir depoya gerçekleştirilen baskında 5 ton etil alkol bulunmuştu.

Üretimi kaçak yollardan yapılan ve öldürücü etkisi olan sahte içkilere dezenfektan hammaddesi olan metil alkol karıştırılmış olabileceği değerlendirilmişti.

Yorumlar (0)