Sahte evlilikle organ kaçakçılığı yapan şebeke yakalandı

İstanbul’da organ nakli yaptığı ve Hindistan merkezli bir şebekeye ait olduğu tespit edilen 3’ü yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler verici ile alıcının erkek kardeşini sahte bir evrakla evliymiş gibi göstererek organ naklini yasal bir zeminde göstermeye çalıştıkları tespit edildi.

GÜNDEM 25.03.2022, 17:26
Sahte evlilikle organ kaçakçılığı yapan şebeke yakalandı

Uluslararası organ ticaretinin yapıldığı yönünde ihbar alan polis ekipleri harekete geçti. Endonezyalı bir kişinin Hindistan merkezli bir şebekeyle iletişime geçerek böbrek naklini gerçekleştirmek adına 37 bin dolara anlaştığı belirlendi. Endonezya’da bulunan uygun donör için nakil işlemlerinin Türkiye’de gerçekleştirilmesi karar alındı. Araştırmalarını yoğun bir şekilde sürdüren ekipler organ nakli gerçekleştiren ekibin Türkiye koluna ulaştı. Merkezi Hindistan olan şebekeye ait Endonezya uyruklu bir vatandaşın İstanbul’da yer alan özel bir hastaneye başvurduğu tespit edildi.

Daha önce de organ nakli operasyonu yaptıkları ortaya çıktı

Organ nakli gerçekleştiren şebekenin üyeleri yakalanmamak adına böbreği verecek kişi ile alıcının erkek kardeşini evli olarak gösterdiler. Şüpheliler etik kurulunu ikna etmek adına söz konusu şahıslara damatlık ve gelinlik giydirerek fotoğraflarını çektirdi. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre şüphelilerin daha önce de iki kez 2 gün arayla organ nakli gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyon ekiplerinin harekete geçmesinin ardından aracı ile Türkiye’deki işbirlikçisinin de bulunduğu 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara gönderilen zanlılar daha sonra tutuklandı.

Yorumlar (0)