Sahte altına ilgi arttı: "3 tane gerçek alan 7 tane sahte alıyor"

Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte düğün yapacak olan vatandaşların bir kısmı gerçek altın fiyatlarının artmasıyla sahte altına yöneldi. Bijuterici Sarıbey Bakış, "Özellikle düğün yapacaklar geliyor. 3 tane gerçek bilezik alan 7 tane de sahte bilezik alıyor." dedi.

GÜNDEM 21.09.2020, 00:35
Sahte altına ilgi arttı: "3 tane gerçek alan 7 tane sahte alıyor"

Altın fiyatlarının artmasının ardından düğün yapacak olup da bütçesi olmayanlar çareyi sahte altında buldu.

Bursa'da sayıları her geçen gün artan taklit altın satıcılarının işleri de açıldı.

Altın fiyatlarının bir hayli yüksek olmasıyla istenilen düzeyde alamayan vatandaşlar, birkaç gerçek bileziğin yanına çok sayıda da taklit bilezik alıyor.

Gerçeğinden ayırt etmek oldukça zor

Kuyumcuların gerçeğinden ayırt edebildiği, normal vatandaşın anlamasının çok zor olduğu taklit altınlar vatandaşlar büyük bir ilgi görüyor.

Bursa'da bijutericilik işi yapan Sarıbey Bakış, "Altın fiyatlarının yükselmesiyle vatandaşlar sahte takılara yöneldi. Özellikle düğün yapacak olanlar geliyor. 3 gerçek bilezik alıyorlar. Yanına ise 7 tane sahte bilezik alıyorlar. Sahte olan bu takıları gerçeğinden ayırt etmek oldukça zor fakat tabi kuyumcular ayırt edebilir." dedi.

Fiyatları oldukça uygun

Sahte altın fiyatlarının oldukça uygun olduğunu söyleyen bijuterici Sarıbey Bakış, "Fiyatlar çok düşük olunca doğal olarak çok rağbet görüyor. Bilezik fiyatları 15-40 TL arasında değişiklik gösteriyor. Kolyelerin de ücretleri 20-50 TL arasında değişiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)