Sahipsiz sokak hayvanları sorununa çözüm: İstanbul'a hayvan barınağı projesi

Konya'da hayvan bakımevindeki görevlinin kürekle vurarak bir köpeğin ölümüne sebep olduğu görüntülerden sonra Tarım ve Orman Bakanı Vahit, hayvan barınakları ile ilgili İstanbul Valiliği ile çalışma başlattıklarını söyledi. Bakan Kirişci, sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceklerini duyurdu.

GÜNDEM 29.11.2022, 13:30
Sahipsiz sokak hayvanları sorununa çözüm: İstanbul'a hayvan barınağı projesi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklama yaptı. 

Bakan Kirişci'nin gündeminde, barınaklar ve sahipsiz hayvanlar vardı.

Valilik ile ortak çalışma

Bakan Kirişci, Konya'daki olaylardan sonra İstanbul Valiliği ile bir çalışma başlattıklarını söyledi. Hayvan barınakları ile ilgili yer yoksunluğunun olduğunu söyleyen Bakan Kirişci, barınakların doğal yaşama yakın olması gerektiğini aktardı.

"Biz ormanlarımızdan yer vermeyi hedefliyoruz. Ormanlık alanlardan yerel yönetimlere yer vererek İstanbul’un barınak problemini gidereceğiz" diyen Bakan Kirişci, bir derneğe ya da gönüllülere yer  veremeyeceklerini fakat belediyelere verebileceklerini duyurdu.

Pilot uygulama başladı

İstanbul'un 39 ilçesi için otuzar dekarlık alanları, yerel yönetimler tarafından doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacaklarını söyleyen Kirişci, "Süreci valiliğimiz takip ediyor. İstanbul'da pilot uygulama başlattık eğer karşılığı olursa ve olumlu netice alabilirsek diğer iller için de bunun gibi bir yol izleyeceğiz" sözlerini kullandı.

Öte yandan Bakan Kirişci, ilerleyen zamanlarda kentlerdeki sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay yapacaklarını açıkladı. 

Kirişci, çalıştayda akademisyenlerin ve uzmanların görüşleri doğrultusunda bir yol haritası belirleyeceklerini de söyledi.

Yorumlar (0)