Sahillere iskele düzenlemesi geldi

81 ile gönderilen yeni genelgeye göre sahillere inşa edilen iskeleler, bundan böyle yalnızca kayalık ve denize girilmesinin mümkün olmayacağı alanlara yapılabilecek.

GÜNDEM 09.04.2021, 11:55 10.04.2021, 13:55
Sahillere iskele düzenlemesi geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan bir genelge ile sahil bantlarındaki kirliliğine son vermek amacıyla denize girme ve güneşlenme iskelelerine düzenleme getirildi.

Yer seçimi kurala bağlandı

Sahillerde ki görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması maksadıyla çıkarılan genelgeye göre artık iskele kurabilmek için bazı kurallara riayet etme mecburiyeti olacak.

İllere gönderilen genelgeye göre kıyılardaki iskeleler artık çakıllık, kumluk ve denize girilmesinin mümkün olduğu yerlerde kurulamayacak.

Sökülebilen iskeleler geliyor

Eğlence amaçlı iskelelere yönelik ilk düzenleme 2020 yılında yapılırken bu kez iki bakanlık ortak bir çalışmayı hayata geçirdi. Yeni çalışmaya göre sahillere kurulacak olan yeni iskelelere belirlenen kuralların haricinde bir de sökülüp takılabilen iskele olma zorunluluğu getirildi.

İskelelerin ahşaptan ve çevreye zarar vermeyecek malzemelerden yapı olması kararlaştırılırken ayrıca insanların denize girebildiği alanlarda ise bunların kurulmasına imkan tanınmayacak.

Kaçak yapılanlar yıkılacak

Kayıt belgesi bulunan iskeleler haricinde izinsiz şekilde yapıldığı tespit edilen tüm iskeleler kaçak yapı sayılarak yıkıma tabi tutulacak. 

Ruhsat almamış veya ruhsat ya da eklerine aykırı yapılmış iskeleler için 3621 sayılı Kıyı Kanunu gereğince yıkım işlemi gerçekleştirilecek ve bu tür yapıların inşasına müsaade edilmeyecek.

Yorumlar (0)