Sahil şeridi "müsilaj"dan temizlendi: 315 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlarla ve Kaçakçılıkla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, birimleri sahil şeridindeki şehirlere müsilaj operasyonu başlattı. Şehirlerde cebir, baskı, şiddet ve tehdit yöntemlerini kullanan mafya tipi organize suç yapılanmalarına ve bu gruplara silah temini gerçekleştirenlere yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

GÜNDEM 26.05.2022, 10:42 26.05.2022, 13:25
Sahil şeridi "müsilaj"dan temizlendi: 315 gözaltı

KOM Daire Başkanlığı, kuvvetlerince sahil şeridindeki illerde turizmi kötü bir şekilde etkileyen mafya tipi organize suç gruplarına ve bunlara silah desteği sağlayan yapılanmalara operasyon düzenlendi.16 kentte yapılan eş zamanlı operasyonda, bu yapılanmaların insanlara tehdit, baskı, şiddet ve cebir yöntemlerini kullandığı belirlendi.

Turizmde büyük tehdit oluşturuyorlar

Mafya tipi yapılanmalara fırsat vermeyen KOM ekipleri yaklaşan turizm sezonu öncesinde sahil şeridindeki operasyonları fazlalaştırdı. Suç örgütünün bölgelerde bulunan turizm işletmelerini tehdit ederek kendilerine çalıştırdıkları, devlet büyüklerinin isimlerini kullanarak insanları dolandırdıkları, suç yapılanmalarına maddi yarar sağladıkları, telefon dolandırıcılığı yaptıkları ve kendilerine karşı gelenlere şiddet uyguladıkları tespit edildi.

Sahil şeritlerinde büyük müsilaj temizliği

Gerçekleştirilen incelemelerin sonrasında Cumhuriyet Başsavcılıklarının direktifleri doğrultusunda KOM kuvvetleri operasyonda düğmeye bastı. Zonguldak, Aydın, Antalya, Çanakkale Balıkesir, Bursa, Muğla, İstanbul, Yalova, İzmir, Artvin, Mersin, Giresun, Samsun, Ordu ve Adana başta olmak üzere 16 şehre eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen baskınlarda 13 organize suç yapılanması, suç grupları çerçevesinde aranan şahıslar ve bu kişilere ruhsatsız silah desteği gerçekleştiren 17 suç örgütü toplamda 315 zanlı ele geçirildi. Operasyonun kod adının ise "Müsilaj" olduğu öğrenildi. Baskınlar çerçevesinde yakalanan şüpheliler tefecilik, tehdit suçları, suç işleme düşüncesiyle örgüt kurmak, söz konusu örgütlere silah temin etme ve örgütün faaliyetleri çerçevesinde yağmalama suçlarından yargılanacak. 6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet suçunu işlemek suretiyle barışı ve kamu güvenliği tehdidi oluşturdukları vurgulanan kişilere yönelik operasyonlar ve gözaltılar devam ediyor.

Geçtiğimiz sene Kom’dan 3 operasyon

KOM kuvvetlerince geçtiğimiz sene turizm sezonu gelmeden yabancı ve yerli turistlerin ilgi gösterdiği sahil şehirlerine ve diğer turizm bölgelerine de operasyonlar yapılmıştı. 8 ili kapsayan eş zamanlı operasyonun kod adı Sahil Rüzgarı olarak belirlenmişti. Daha sonrasında ise 30 ilde Sahil Rüzgarı 2 ve Tırpan operasyonları düzenlenmişti.

Yorumlar (0)