Sahibinden satılık milyon dolarlık adalar!

Marmaris'te bulunan 316 bin metrekarelik Karaca Adası 210 milyon lira, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Çiçek Adası da 115 milyon liralık bedelle internet üzerinden satışa sunuldu.

GÜNDEM 07.10.2019, 10:16 07.10.2019, 10:35
Sahibinden satılık milyon dolarlık adalar!

ABD'de yaşamakta olan Türk iş insanın sahip olduğu, Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanlığı konutunun karşısında bulunan 316 bin metrekarelik Karaca Adası, internet üzerinden satışa çıkarıldı. 665 lira metre kare fiyatına sahip olan adanın toplam fiyatı ise 210 milyon lira olarak açıklandı. 22 Eylül tarihinde internet üzerinden verilen ilanda, üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare büyüklükte 3 müstakil eve sahip adanın, mevcut imar durumuna göre günübirlik konaklama, yeme-içme, marina yapılabileceği açıklandı.

Adanın satışını takip eden İstanbul merkezli Bosforce Emlak Geliştirme ve Pazarlama şirketi yönetici ortağı Uğur Özcan, adanın krediye uygun şekilde olduğunu aktardı.

1980 yılında Karaca Adası’nın ABD’de yaşayan bir Türk iş insanı tarafından 7 yıldızlı otel yapılmak üzere satın alındığını belirten Uğur Özcan, adanın o zaman imarlı olduğunu belirtti.

1983 yılında adanın birinci dereceden sit alanı ilan edildiğini belirten Özcan, "Bu nedenle otel yatırımı gerçekleşmedi. Sahibi yıllardır vergisini ödediği halde istediği yatırımı yapamadı. Yatırım yapmaktan vazgeçtiği için satışa çıkardı. Üzerinde 3 müstakil ev ev bulunuyor. Ancak bunlar metruk durumda. İmar affı kapsamında yapı kayıt belgeleri alındı. Restore edilerek kullanılabilir. Yine adaya günübirlik turizm tesisi ve küçük bir marina da yapılabilir. Bunlara izin var. Şu an Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırlarında bulunduğu için 5 yıl süreyle vergiden muaf. Süre dolduğunda yeniden vergisini ödeyecek" dedi.

Herhangi bir yatırım yapılmadığı için adanın zarara uğradığını anlatan Uğur Özcan, "Ada aynı zamanda mavi tur rotası üzerinde bulunuyor. 4 koyu bulunuyor. Toplam 316 dönüm tapu tescili var. Yine 65 dönüm orman kullanım alanı var. Adanın toplam büyüklüğü 381 bin metrekare" şeklinde bir açıklama yaptı.

Çiçek Adası'da satılıyor

çiçek adası ile ilgili görsel sonucu

Balıkesir’in 22 adasından birisi arasında yer alan Ayvalık ilçesinde bahar mevsiminde sarı ve beyaz 'koyun gözü' cinsi nergis çiçekleri açan ve adını buradan alan Çiçek Adası da 15 Eylül’de internet üzerinden satışa sunuldu. 
2002 yılında ilk olarak satışa çıkarılan Çiçek Adası, Ayvalık ve Gömeç ilçeleri açıklarında yer alıyor.

Karaya 230 metre mesafede bulunan ada, 115 milyon liraya satışa çıkarıldı. İçinde taban oturumu 450 metrekare 3 bina bulunan ada, Ayvalık’a 12 kilometre, Çanakkale- İzmir yoluna ise 3,5 kilometre mesafede. 4 tatlı su kuyusunun da bulunduğu adada 2 bin zeytin ağacı, 3 bin çam ve muhtelif meyve ağaçları bulunuyor. Ada, Katrinli, Katerin ve Hatırlı ailelerinin özel mülkü konumunda yer alıyor.

Yorumlar (0)