Sağlıkçılara saldırı girişiminde yeni gelişme!

Ankara'da bir hastanenin yoğun bakım servisinde sağlık görevlilerine saldırı girişiminde bulunduğu belirlenen iki kişi gözaltına alındı. 

GÜNDEM 23.09.2020, 13:49 23.09.2020, 13:59
Sağlıkçılara saldırı girişiminde yeni gelişme!

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sona ermiyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde büyük bir fedakârlık göstererek canını dişine takan sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimleri utandırmaya devam ediyor.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimlerinden biri de Ankara'da gerçekleşti.

Keçiören ilçesinde bir berberde tıraş oldukları öğrenilen Ahmet Ö. ile Fırat Ö. silahlı saldırıya uğramıştı. Emrah Keskin'in silahlı saldırısı sonucu yaralanan Ahmet Ö. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. 

Kapının önüne sedyeleri koymuşlardı

Bunun üzerine Ahmet Ö.'nün yakınlarının Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek sağlık görevlilerine yönelik saldırı girişiminde bulundukları görülmüştü. 

Sağlık çalışanlarının sedyelerle yoğun bakım servisinin önüne barikat yaptıkları ve kapıları tutarak, söz konusu kişilerin içeri girmelerini önlemeye çalıştıkları fark edilmişti.

Bunun üzerine polis ekipleri tarafından saldırı girişimine müdahale edilmişti. 

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine dair görüntülerin ortaya çıkması üzerine sosyal medya kullanıcıları tarafından sert tepki gösterilmişti. 

Valilik harekete geçmişti 

Ankara Valiliği, saldırı girişiminde bulunan kişiler hakkında soruşturma açıldığını bildirmişti. 

Ankara Valisi Vasip Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sorumluların hak ettikleri cezayı alacaklarını ifade etmişti. 

Gözaltına alındılar

Söz konusu soruşturma dâhilinde Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım kapısını açmaya çalışan saldırganların kimlikleri belirlendi. 

Saldırganlardan ikisi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri devam eden şüphelilerin, adliyeye gönderilecekleri belirtildi. 

Yorumlar (0)