Sağlıkçılar çetin kış şartlarına rağmen aşı çalışmalarını sürdürüyor

Bitlis’te Hizan ve Ahlat ilçelerinde koronavirüsle mücadele dahilinde aşı çalışmalarını yürüten ekipler zorlu engelleri aşarak Sağlık Bakanlığı’nın yönergeleri kapsamında aşı çalışmalarını gerçekleştiriyor.

GÜNDEM 23.01.2021, 15:37 24.01.2021, 12:43
Sağlıkçılar çetin kış şartlarına rağmen aşı çalışmalarını sürdürüyor

Ahlat ilçe merkezine 45 kilometre mesafede yer alan Kırıkkaya köyüne giden İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, burada bulunan 90 yaşındaki Seyfettin Oruç ve 65 yaşındaki Eşref Oruç aşılandı.

Sağlık ekibinde görevli olan doktorlardan Kemalettin Güleç, onay verilen ve talep edilen günlük aşı listesi doğrultusunda köylere gidildiğini kaydetti.

Zorlu kış şartlarına rağmen hanelere ulaşılıyor

Yaşlılara aşılama çalışmalarına başladıklarını söyleyen Güleç, “Kışın zor şartlarında aşılama çalışmalarını sürdürmekteyiz. Sırayla inşallah bütün halkımıza aşı yapacağız. Sağlık çalışanlarımız halkın sağlığı için var. Aşılanacak bir vatandaşımız varsa gerekirse en ücra köye de gideceğiz.” dedi.

Hizan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince zorlu kış şartlarına karşın Sarıbal köyüne gidildi ve 70 yaşın üzerindeki 3 kişiye aşısı yapıldı.

Ekipte görevli olan Dr. Sakine Birer, aşı öncesi vatandaşın viral bulgularına baktıklarını kaydederek, "Aşının ardından bir yan etki veya alerji gelişirse diye müdahale amacıyla yarım saat evlerde bekliyoruz. Yoğun kar yağışından dolayı köylere giderken zorluklar yaşayabiliyoruz. Bütün ekiplerimizle ülkemizin en ücra köşelerine bile sağlık hizmeti götürebilmenin mutluluğunu taşıyoruz."

Yorumlar (0)