Sağlık çalışanlarına saldırı! Korunmak için barikat kurdular

Diyarbakır'ın Lice belediyesinde bulunan Halis Toprak Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yatan bir hastanın yakını olan kişi, vazifesi başında olan sağlık personellerine ve hekime saldırdı. Yaşanan saldırı esnasında hasta yakını olduğu belirtilen kişi hastane polisinin belindeki tabancayı almaya çalıştığı sırada silah ateşlendi. Ateşlenen silahtan çıkan kurşunlar hastaneye ve ambulansa ve hastaneye denk geldiği fark edilirken, yaşanan olayda yaralanan ve ölenin olmadığı hastane savaş meydanına dönüştü.

GÜNDEM 25.04.2022, 09:49 25.04.2022, 11:03
Sağlık çalışanlarına saldırı! Korunmak için barikat kurdular

Alınan bilgilendirmelere göre, Diyarbakır'ın Lice belediyesinde bulunan Halis Toprak Devlet Hastanesi’nin acil bölüm servisine bir kişi elektrik çarpması sebebiyle ölü bir şekilde getirildi. Hastaneye Cüney Yaruk (31) adlı hastayı getiren yakınları acil bölüm servisinde görevini yapan sağlık personellerine ve hekime öncelikle sözlü daha sonrasında da fiziksel olarak şiddet uygulamak için saldırıda bulundu.

Silah ateş aldı

Meydana gelen olayda arbede esnasında ölen hastanın yakınlarından olan bir kişi yaşanan arbedeyi ayırmaya gelen polisin belinde olan tabancasını almaya uğraştı. Yaşanan kavga esansında ateşlenen silahtan çıkan mermiler hastane duvarında delikler oluştururdu. Bu sırada sağlık personelleri de hastanenin kapısının ön kısmına yerleştirdikleri sedyelerle kendilerine barikat yapmaya çalıştı. Herhangi bir yaralanma veya ölümün olmadığı olayda, elektrik çarpması hayatını kaybeden kişiyi getiren ambulansın camları paramparça edildi. Yaşanan olaya karıştığı belirlenen hasta yakınlarından bazıları polis tarafından gözaltına alındı.

Ölen kişi için otopsi amaçlı Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na sevk edilirken, bazı sağlık personelleri ile sendika yöneticileri yaşanan olaya dair fotoğrafları sosyal medyada hesaplarında yayınlayarak meydana gelen duruma tepki verdi.

“Hukuk ekibimiz hazır”

Yaşanan durumla alakalı yapılan açıklamada Hekim-Sen, “Diyarbakır’da bulunan Lice Devlet Hastanesi'nde bazı hasta yakınları polisin silahını ele geçirmeye çalışmış ve tabanca ateş almış, şanslıymışız ki herhangi bir yaralanan veya ölen bulunmuyor. Temsilcilerimizle iletişim halinde olan hukuk ekibimiz gereken tüm desteği sağlayacağını belirtmiştir. Evet, bu kez şanslıymışız ve kimseye bir şey olmadı. Fakat bir sonraki yaşanan olayda ne olacağını bilemeyiz. Peki ya gelecek olayda kötü şeyler yaşanırsa?” dedi.

Bakan Koca’dan açıklama geldi

Diyarbakır'a bağlı Lice ilçesinde yer alan Halis Toprak Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde bir hasta yakını, tarafından vazifesini yapan sağlık çalışanlarını ve hekimlere gerçekleştirdiği saldırı durumuyla alakalı sosyal medya platformunda kendisine ait hesabından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca şunları söyledi, “Lice ilçesinde hastanede meydana gelen sağlık çalışanlarına şiddette herhangi bir yaralanan olmasa bile olmuş gibi düşündük bu bizi çok etkiledi” şeklinde ifade etti.

Suça eğilimli kişilere uyarı

Sosyal medya hesabından üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Hastaneye gelen hasta elektrik akımından etkilenmesi durumunda yaşamını yitirmiş. Hayatını kaybetmiş bir şekilde Diyarbakır Lice Devlet Hastanesine götürülen hasta kişinin yakınları ne yazık ki şiddete başvurarak hastaneyi savaş alanına çevirmişler. Hasta yakınlarından birisi, müdahale esnasından yere yatırıldığı anda polisimizin tabancasını almış ve 1 defa ateş etmiştir, ateşlenen kurşun duvara denk gelmiştir. Bu şahıs Emniyet ekiplerince gözaltına alınarak, hastanemizde korunmak amaçlı güvenlik sıklığı fazlalaştırılmıştır. Lice'deki yaşanan sağlıkta şiddet durumunda yaralanan olmasa da sanki olmuşçasına bizleri etkiledi. Suça yatkınlığı olan kişilere hatırlatmak isterim ki, bu tarz yaşanan şiddet durumlarının zanlısına, geçtiğimiz ay 8 sene 5 ay hapis cezası uygun görülmüştü”. dedi.

Yorumlar (0)