Sağlık Bakanlığı’ndan atama çağrısı

Sağlık Bakanlığı, “ilk defa atama” ve “yeniden atama” kapsamında atama yapılacağını duyurdu. 8-14 Mart 2022 tarihlerinde başvuruların alınacağını kaydeden yetkililer, kura çekiminin 31 Mart 2022 tarihinde gerçekleşeceğini belirtti. Öte yandan emekliliğe ayrılmış 65-72 yaş arasındaki tabip ve uzman tabiplerin de yeniden atama yoluyla göreve dönüş yapabileceği ifade edildi.

GÜNDEM 07.03.2022, 09:32 07.03.2022, 18:06
Sağlık Bakanlığı’ndan atama çağrısı

Sağlık Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşları ve bağlı kuruluşların sağlık çalışanı ihtiyaçları doğrultusunda tıpta uzmanlık mevzuatına uygun olarak uzman tabip, tabip, diş tabibi, uzman diş tabibi ve eczacı kadrolarına atama yapılmasına karar verildi. İlk defa atama ve yeniden atama kapsamında yapılacak olan atamalar için başvuru tarihi 8-14 Mart 2022 olarak belirlendi. 

Açıktan kura yoluyla atama yapılacak

Açıktan kura yoluyla yapılacak olan atama, noter tarafından ve bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinde e-Devlet kimlik doğrulama yöntemiyle başvuru yapılacak. Kuralar, 31 Mart 2022 tarihinde çekilecek. Yeri ve saati ise belirtilen internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Başvuru sonrasında “kesinleştirme” işlemi yapılacak. Kesinleştirme işleminden sonra başvurular üzerinde değişiklik yapılamayacak. Kesinleştirme işlemini yapmayanların başvuruları kabul edilmeyecek.

Türk soylu yabancılar da başvurabilecek

Türk soylu yabancılar, resmi kurumlardan “Türk soylu olduklarına dair” belge alarak sistem üzerinden başvuruda bulunacak. 



Genel kura ile yerleşim olabilecek

Her bir aday en fazla 10 tercih yapabilecek. Genel kura çekimi yoluyla yerleşmek istediğini belirten kişiler ise 10 tercihine yerleşememesi halinde genel kura yolu ile boş kalan yerlere yerleştirilecek. Başvuruda bulunan ancak iptal ettirmek isteyen kişilerin talepleri 15-28 Mart 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvurusunu iptal ettirenler ise Mart 2022 atamasına tekrar başvuramayacak. Gerçekleştirilecek olan atamalarda bir kuruma yerleştirilenler, sonuçların ilanından sonraki bir sene içerisinde yeniden atama için başvuru yapamayacak. 

65-72 yaş arasındaki tabipler “yeniden atanacak”

Sağlık Bakanlığı tarafından bildirilen bir diğer habere göre daha önce bakanlık ve bağlı kuruluşlarında tabip ve uzman tabip olarak görev almış ve emekliliğe ayrılmış, şu anda 65-72 yaş arasında olan kişiler yeniden atama yoluyla istihdam edilecek. Başvurular 8 Mart 2022 tarihinde başlarken Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden başvuru yapılabilecek. 

Daha genç yaşta olan ve “ilk defa atama” ile “yeniden atama” kura çekimiyle atanacak olan tabip, uzman tabip, eczacı, uzman diş tabibi ve diş tabibi kadrolarına başvuracak kişiler arasına 65-72 yaş arasındakiler de dahil edilecek. Bakanlık tarafından belirtilen atama takvimi, her yaş grubu için geçerli olacak.

Yorumlar (0)