Sağlık Bakanlığı'ndan iş yerleri için çok önemli açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadele çerçevesinde ofis ve iş yerlerinde alınması gereken tedbirler paylaşıldı. Koronavirüs vaka sayılarının tekrar yükselmesi ile tedbirlere daha çok dikkat edilmesi gerekirken, özellikle kapalı çalışma mekanlarında uyulması gerekenler duyuruldu.

GÜNDEM 11.04.2021, 18:16 12.04.2021, 13:59
Sağlık Bakanlığı'ndan iş yerleri için çok önemli açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19 ile mücadele çerçevesinde ofis ve iş yerlerinde alınması gereken tedbirler paylaşıldı.



Sağlık Bakanlığı'nca konu üzerine gerçekleştirilen paylaşımda, iş yerleri için alınması gereken tedbirler, şu şekilde sıralandı:

'Havalandırma' vurgusu

“Kapalı ofisler/iş yerleri olarak; market, plaza, atölye, fabrika gibi kapalı çalışma alanları tanımlanmaktadır.

Kapalı ofisler/iş yerleri sık aralıklarla havalandırılmalıdır. Hava sistemlerinin filtre değişimi ve bakımı üretici şirket tarafından yapılmalıdır.

İş yerlerinde ultraviyole cihazlar ile yüzey ve hava dezenfeksiyonu yapılmalıdır. Çalışanlar maske takmalı ve sosyal mesafe en az 1 metre olmalıdır. 

Yemekhanelerde sandalye ve masalar arası mesafe en az 1 metre olarak düzenlenmelidir. 

Belirtisi olan da çalıştırılmayacak

Solunum yolu enfeksiyonu belirtileri görülen (nefes darlığı, öksürük, ateş) personel, iyileşene dek çalıştırılmamalı ve bir sağlık merkezine yönlendirilmelidir.

El temizliğine dikkat edilmelidir. Eller sık aralıklarla yıkanmalıdır. Su ve sabunun bulunmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Eldiven kullanmak, el temizliği yerine geçmez. Yapılan iş, eldiven kullanımı için gerekli değilse, koronavirüsten korunmak amacıyla eldiven kullanılmamalıdır. İş yerlerinde elle temasın çok olduğu yüzeylerin (telefon, kapı kolları, masa yüzeyleri) temizliğine önem verilmelidir. 

14 günlük takip süresi

İş yerinde koronavirüs test sonucu pozitif olan bir kişi olduğu durumda, ivedilikle ihbarda bulunulmalıdır. Korona hastası çalışanın etrafındaki kişiler yakın temaslı değil, direkt olarak temaslı kategorisinde değerlendirilir. 

Koronavirüs tespit edilen kişinin tedavi ve takibi sağlık kuruluşları tarafından yönetilir, diğer çalışanlar maske kullanarak çalışmayı sürdürür. Hasta, 14 gün boyunca takip edilir."



Yorumlar (0)