Sağlık Bakanlığı'ndan 'Aşıla' uygulaması: Kayıt olmayan, aşı yaptıramayacak

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşı kayıtları, Sağlık Bakanlığı'nın ‘Aşıla’ adındaki yeni mobil uygulaması ile gerçekleştirilecek. Aşı uygulanmadan evvel muhakkak ‘Aşıla’ mobil uygulaması ile aşı uygunluğunun kontrolü sağlanacak. Kare kodun (QR) okutulmasından sonra kayıt tamamlanacak, ardından aşı uygulaması gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 12.01.2021, 18:20 13.01.2021, 13:26
Sağlık Bakanlığı'ndan 'Aşıla' uygulaması: Kayıt olmayan, aşı yaptıramayacak

Aşı takibinin sağlanması için indirme işleminin tamamlanması gereken mobil uygulama, Sağlık Bakanlığı tarafından aşı takibini daha kolay bir hale getirmek adına geliştirildi.

Android, iOS ve Huawei cihazlara indirilerek kullanılabilecek olan ‘Aşıla’ uygulaması ile COVID-19 aşı kayıtları gerçekleştirilebilecek. 

Bu çerçevede, aşıdan evvel muhakkak ‘Aşıla’ uygulaması üzerinden aşı uygunluğunun kontrolü sağlanacak, QR kod okutularak kaydın tamamlanmasının ardından aşı uygulanabilecek. İlk adımda kayıt, sonrasında aşı yapılacak.

Aşıla uygulamasına ilişkin tüm bilgilere, duyurulara, dokümanlara ve aşıya dair eğitim videolarına ‘https://asila.saglik.gov.tr’ adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Aşıla, ‘https://mobilmarket.saglik.gov.tr’ web adresi üzerinden Android, iOS ve Huawei ekosistemleri için indirilebilecek.

Uygulama indirildikten sonra, kullanım ayarlarına ve yükleme adımlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Uygulamayı indirdikten sonra kullanım sağlayabilmek için muhakkak istenilen izinlerin verilmesi de gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen uygulama ile sağlık çalışanları ve doktorlar, hızlı ve basit bir biçimde vatandaşların aşı takibini sağlayabilecek.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yeni tip koronavirüs (COVID-19) ve aşılama prosesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Memişoğlu, halkın koronavirüs aşısı olup olmayacaklarını e-Nabız platformu üzerinden veya '2023'e 'Aşıla' yazıp kısa mesaj (SMS) göndererek öğrenebileceklerini kaydetti. Memişoğlu, aşı merkezlerine gelemeyecek olan vatandaşlara, evlerinde aşı uygulanacağını kaydetti.

Aşı uygulama odaları hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu toplantısının sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada, koronavirüs aşılamasının tespit edilen sıralamaya bağlı kalınarak perşembe veya cuma günü başlayacağını söyledi.

Bu çerçevede, İstanbul genelindeki kamu ve özel hastanelerde aşı uygulama odaları hazır hale getirildi.





 

Yorumlar (0)