Sağlık Bakanlığı duyurdu: Ameliyat öncesi PCR'a yeni düzenleme

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada endoskopi veya ameliyat gibi operasyonlar öncesinde hastalara tarama amaçlı yapılan PCR test mecburiyetinin kaldırdığı belirtildi.

GÜNDEM 06.05.2022, 14:03 07.05.2022, 15:53
Sağlık Bakanlığı duyurdu: Ameliyat öncesi PCR'a yeni düzenleme

Meydana gelen pandemi süreciyle ilgili olarak birçok kuralın kaldırılması gerçekleşiyor. Sağlık Bakanlığının kaldırıldığını açıkladığı diğer bir kural ise ameliyat veya endoskopi gibi operasyonlar öncesinde tarama sebepli PCR testinin artık mecbur tutulmayacağı kararı oldu. Bakanlık alınan yeni kararı resmi yazıyla duyurdu.

Karar 26 Nisan'da yapılan son Bilim Kurulu toplantısında alındı.

Operasyonlar öncesi PCR zorunluluğu kalktı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilendirmede hastanelerin bundan sonrasında kolonoskopi, endoskopi veya operasyonel olaylar öncesinde yapılan tarama amaçlı PCR testlerinin yapılmamasına karar verdi.

Yayınladığı resmi yazıda verilen karara ilişkin olarak aşılama oranları, vaka sayıları ve ilaç kullanımı gibi durumlar göz önünde alınarak kararlaştırıldığı belirtildi.

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre bu alınan karar sağlık çalışanları ve hekimler dışında hastanede yatan kişilerinde sağlığı konusunda tehlike oluşturacak.

21 Nisan tarihinde de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hastanelerdeki yapılan corona virüs hastası ayrımı kaldırılmıştı. Bunun yanı sıra covid hastaları adına ödemesi sağlanan ek ücretlerin de kaldırılması kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)