Sağlık Bakanlığı 'Çince aşı'ya açıklık getirdi

Sağlık Bakanlığı, adı bilinmeyen bir aşının kullanıldığı iddiasıyla medyada yer alan flakonların, BioNTech şirketinin bir Uzak Doğu ülkesine göndermek için ürettiği aşılara ait olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 14.12.2021, 21:53
Sağlık Bakanlığı 'Çince aşı'ya açıklık getirdi

Sağlık Bakanlığı tarafından, sosyal medya platformlarında paylaşılan ve bazı medya organları tarafından da yayımlanan 'Türkiye’de adı bilinmeyen Kovid-19 aşısı kullanıldığına' ilişkin iddialara yönelik açıklama yapıldı.

"İddialar gerçek dışıdır"

Söz konusu açıklamada, “Adı bilinmeyen aşının kullanıldığı iddiasıyla basında ve sosyal medyada yer alan flakonlar, Türkiye'de kullanım onayı bulunan BioNTech şirketinin bir Uzak Doğu ülkesine göndermek için ürettiği aşılara aittir. Sağlık Bakanlığı Türkiye'de Kovid-19 aşılarının yeterli miktarda olmadığı zamanlarda BioNTech şirketinden tedariki hızlandırmasını istemiştir. Bu durum üzerine firma, bir Uzak Doğu ülkesine göndermek üzere ürettiği aşıları Türkiye'ye yönlendirmiştir. Bahse konu aşıların üzerindeki etiketlerin ülkemizde değiştirilmesi soğuk zincirin bozulmasına sebep olacağından dolayı etiket değişimi tercih edilmemiştir. Netice olarak basında ve sosyal medyada yer bulan aşılar, açıklama metninin son kısmında yer verilen flakon ve aşı paketi görselinde de görüleceği üzere BioNTech şirketi tarafından üretilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.



Yorumlar (0)