Sağlık Bakanlığı: “Bebeklere yanlış aşı yapıldığı iddiaları kabul edilemez” 

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurugöl’ün, bebeklere kızamık yerine Covid-19 aşısı yapıldığı yönündeki iddiaları karşısında Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

GÜNDEM 23.09.2021, 16:02
Sağlık Bakanlığı: “Bebeklere yanlış aşı yapıldığı iddiaları kabul edilemez” 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere, kızamık yerine yanlışlıkla Covid-19 aşısının yapıldığını iddia etmesi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.  

Sağlık Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu: “Ege Üniversitesinde görevli bir öğretim üyesinin iddiaları ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün, bebeklere yanlış aşılar yapıldığı yönündeki iddiaları kabul edilemez. Mevcut aşı güvenliği alt yapımızın bu tür iddiaları haklı çıkarması mümkün değildir. İddianın kaynağı hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır.” 



“Bakanlığımız güçlü ve güvenli sisteme sahiptir” 

Açıklamanın devamı ise şu şekildeydi: “Bakanlığımız güçlü ve güvenli bir aşı takip sistemine sahiptir. Aşı, Bakanlık deposundan çıkışından, ilgili kişiye uygulanışına kadar tüm süreç boyunca barkod ile dijital ortamda takip edilmektedir. Bu konuda dünyada en güçlü alt yapıya ve en tecrübeli sağlık personeline sahibiz. Bilhassa birinci basamak sağlık kuruluşlarımız bu hususta fedakarca ve titizlikle çalışmış ve aşılama programlarını yürütmüşlerdir. Soğuk zincirin kırılması, sistemde bir aksama olması, aşılama aşamasında herhangi bir hata yapılması durumunda sistem otomatik olarak uyarı vermektedir.” 

Yorumlar (0)