Sağlık Bakanı TURKOVAC için gönüllüleri aşıya çağırdı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü dozun TURKOVAC olarak uygulanabilmesi amacıyla gönüllülere bir çağrıda bulundu. Bakan çağrısında iki doz aşısını olmuş, koronavirüse yakalanmamış ve 18-59 yaş aralığındaki herkesin bu gönüllülük çalışmasında yer almasını arzu ettiğini söyledi.

GÜNDEM 13.10.2021, 14:02
Sağlık Bakanı TURKOVAC için gönüllüleri aşıya çağırdı

TURKOVAC aşısında yavaş yavaş sona gelindiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca üçüncü doz olarak kullanabilmek son aşamaya ulaştıklarını ve Türkiye’nin hizmetine sunmaya hazırlandıklarını belirtti.

Bu son aşama ise Fahrettin Koca tüm ülke vatandaşlarına bir çağrıda bulunarak, iki doz aşılanmış, koronavirüs hastalığına yakalanmamış, 18-59 yaş aralığında bulunan kişileri üçüncü doz aşılarını TURKOVAC olarak yaptırarak gönüllü olmalarını istedi. Bunun için de en az 3000 kişi arandığını ifade etti.

Başvuru e-nabız’dan

 Koca'nın paylaşımında bulunan afişte, "Üçüncü dozu tercih ettiğiniz aşıyla olun, TURKOVAC seri üretime geçsin.” Sözlerinin olduğu görüldü.

Hatırlatma dozunu TURKOVAC ile olmak isteyenler ‘enabiz.gov.tr’ sitesinden başvuru yapabilecek, daha detaylı bilgi almak isteyenler ALO 184’e danışabilecek. Aşılar, başta şehir hastaneleri olmak üzere toplamda 41 merkezde yapılacak.  

Yorumlar (0)