Sağlık Bakanı Koca'dan Kızılay Başkanı'na istifa çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında çadır satışı ile gündeme oturan Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık hakkında açıklamada bulundu.

GÜNDEM 11.05.2023, 16:14
Sağlık Bakanı Koca'dan Kızılay Başkanı'na istifa çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılay'ın AHBAP Derneğine “çadır satışı” iddialarına dair açıklamalar yaptı.

“Eğer bu algıya neden oluyorsak gerekliliği uygulamayız”

Yaşanan olaylara dair değerlendirmede bulunan Koca, şu ifadelerde bulundu: "Memleketin tüm hastalarının yalnızca kan sıkıntısının organize duruma getirmesi bile büyük bir ihtiyaç. Bazı durumlarda algılar, olguların bir adım önüne geçiyor. Eğer bu algıya neden oluyorsak gerekliliği uygulamayız. Bir kişi bile kan verme konusunda farklı bir algıya neden olunduysa orada durulmamalıdır. Düşüncem bu şekilde"

Ne olmuştu?

Kızılay'ın merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sırasında başkanlığını Haluk Levent'in gerçekleştirdiği Ahbap derneğine çadır satışı yapıldığını iddia edilmişti. Kamuoyunda gündeme oturan olay Kızılay Başkanı Kerem Kınık tarafından da doğrulanmıştı.

Satış işleminin Kızılay'ın iştiraki firma tarafından sağlandığına değinen Kınık, maliyetine gerçekleştirildiği ifade edilen satıştan toplanan gelirin çadır imalatında kullanılacağını aktarmıştı.

Yorumlar (0)