Sağanak yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji’den açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Haziran 2022 Pazar gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. 

GÜNDEM 12.06.2022, 08:16
Sağanak yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji’den açıklama

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yurdun birçok kentinde sağanak yağışların bugün de devam edeceği bildirildi. Yayımlanan uyarı mesajında; Sakarya, Edirne, Kocaeli, Kırklareli, Yalova, Tekirdağ ve İstanbul’da bugün gök gürültülü ve sağanak yağışların etkili olacağı aktarıldı. Bugün iç ve batı kesimlerde de sıcaklıklar 3-6 derece arasında düşüş gösterecek. 

Yağışlar bugün de etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Marmara Bölgesi’nin yanı sıra Akdeniz, Karadeniz, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini duyurdu. Yağışların Ege Bölgesi’nin iç ve kıyı kesimleri, Batı Akdeniz’in iç bölgeleri, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Batı Akdeniz’in iç bölgelerinde daha şiddetli görüleceği belirtildi. 

Meteoroloji’den sel ve su baskınlarına karşı uyarı

Bugün Marmara Bölgesi’nin genelinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren Konya, Ankara, Çankırı ve Eskişehir’de de yağışlar etkisini artıracak. Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Kütahya’da da bugün sağanak yağışlar görülecek. Çorum, Tokat, Amasya, Ardahan, Erzurum, Kars, Kayseri, Niğde ve Adana’nın kuzey kesimlerinde de sağanak ve gök gürültülü yağışlar devam edecek. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Bu kentlerde yaşayan vatandaşlarımızı sel, yıldırım ve su baskını gibi olumsuzlukları karşı dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)