Sağanak yağış geliyor! 7 ilde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere; İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesini içini alan toplam 7 şehirde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

GÜNDEM 24.04.2022, 10:12
Sağanak yağış geliyor! 7 ilde etkili olacak

Sağanak yağmurların şehirlerde oluşturabileceği tahribata karşı bölge halkını uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaya davet etti. Yapılan açıklamada, Güneydoğu Anadolu bölgesinin özellikle güney bölümünde toz taşınımının görülebileceği de aktarıldı. Toz taşınımının Osmaniye ve Hatay çevrelerinde etkili olması bekleniyor. 

7 şehir, gök gürültülü sağanak yağışlardan etkilenecek

Meteorloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışın etkili olması beklenen illeri de tek tek paylaştı. Yozgat, Kars, Nevşehir, Ardahan, Kayseri, Çankırı ve Sivas’ta görülmesi beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. 

Osmaniye ve Hatay çevrelerinde toz taşınımı etkili olabilir

Batı Karadeniz’in iç bölgeleri, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz’de ise puslu bir hava bekleniyor. Osmaniye ve Hatay başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz’in doğu sınırında bulunan bölgelere toz taşınımı uyarısı yapıldı. Türkiye’nin doğu ve iç bölgelerinde sıcaklıkların ortalama 2-4 derece arasında yükselmesi beklenirken, diğer bölgelerde ise bu konuda ciddi bir değişikliğin yaşanmayacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)