Sağanak sebebiyle eğitime ara verildi

Şanlıurfa'da etkisini gösteren sağanak neticesinde bazı evleri ve hastaneleri su bastı, yıldırımın isabet ettiği bir kişi ise tedavi altına alındı. Valilik, sağanak sebebiyle kent genelindeki bütün okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı.

GÜNDEM 15.03.2023, 00:01 15.03.2023, 13:13
Sağanak sebebiyle eğitime ara verildi

Şanlıurfa'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak sebebiyle Haliliye ve Eyyübiye ilçeleri başta olmak kaydıyla ildeki çok sayıda cadde ve sokak sular altında kaldı.

Trafikte aksamaların meydana geldiği kentte, bazı adreslerden gelen su baskını ihbarlarına ŞUSKİ (Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğüne bağlı personeller müdahalede bulundu. 

Bu arada, Akçakale ilçesinde arazide olduğu esnada yakınına yıldırım düşen Ömer Oturan, hastaneye nakledildi.

Oturan'ın durumunun kritik olduğu öğrenildi.



Okullar tatil edildi

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Şanlıurfa'da etkili olan şiddetli sağanağın sürmesinin beklendiği kaydedildi.

Bu sebeple kent genelinde bütün okul kademelerinde eğitime ara verildiği bildirilen açıklamada, kamu kuruluş ve kurumlarında engelli ve gebe personellerin de idari izinli sayılacağı belirtildi. 

Hastaneleri su bastı

Öte yandan, Şanlıurfa Valiliğinin resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakım servisi şiddetli yağıştan etkilenmiş olup, serviste tedavi altında olan hastalar başka hastanelere nakledilmiştir. Bu hususta gerekli bütün önlemlerimiz alınmıştır."

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise ilde görülen şiddetli yağış nedeniyle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birinci katındaki yoğun bakım servisinde su düzeyinin yükseldiğinin görüldüğü ve hastaların Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

Yorumlar (0)