Sağ yakalanan PKK'lı, HDP'li vekilin oğlu çıktı!

Hatay'da sağ ele geçirilen PKK'lı teröristin, firari eski HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 21.10.2020, 15:52
Sağ yakalanan PKK'lı, HDP'li vekilin oğlu çıktı!

Hatay Amanoslar'da sağ ele geçirilen "Savaş" kod adlı PKK'lı terörist, firari eski HDP (Halkların Demokratik Partisi) Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu çıktı. 

Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığından geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Hatay Amanoslar'da güvenlik korucularının keşif ve gözetleme faaliyetleri yürüttüğü ifade edildi.

Söz konusu korucuların operasyon düzenlediği belirtilen açıklamada, bir teröristin etkisiz hale getirildiği, bir teröristin ise sağ ele geçirildiği aktarıldı.

Açıklamada, sağ ele geçirilen "Savaş" kod isimli Yoldaş Selim Çelik'in, firari eski HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde terörist Yoldaş Selim Çelik'in "gri kategoride" arandığı belirtilen açıklamada, söz konusu teröristin bir tane tabanca, iki tane uzun namlulu silah ve birçok mühimmat ile birlikte yakalandığı ifade edildi. 

Demir Çelik, 2008-2010 seneleri arasında BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) Genel Başkanlığı yaptı. 24'üncü Dönem HDP (Halkların Demokratik Partisi) Milletvekilliği yapan Demir Çelik, hala yurt dışında kaçak olarak yaşıyor. 

Yorumlar (0)