Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde firarı sanık, yakalandı

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun sahibi olduğu mekanda öldürülmesi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında aranan firari sanık Serkan D., yakalandı.

GÜNDEM 22.05.2022, 18:01 23.05.2022, 10:34
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde firarı sanık, yakalandı

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak 2022 tarihinde, Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’nda bulunan restoranında silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Sonrasında soruşturma ile İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilgilenmeye başlamıştı. Hakkında dava açılan katil zanlıları tek tek yakalanmıştı. Firari sanık Serkan D. ise her yerde aranıyordu. 

Teknik ve fiziki takiple yeri tespit edildi

Teknik ve fiziki takiple bir süredir aranan Serkan D.’nin yeri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. Esenyurt’ta olduğu belirlenen katil zanlısı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında gözaltına alındı. Serkan D.’nin hakkındaki suçlamaların “birden fazla kişiyle iş yerinde gece vakti yağmalama yapmak” ve “silahla kasten yaralama” olduğu aktarıldı. Şahıs hakkında 3 sene 9 aydan 10 sene 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.



Ne olmuştu?

Aralarında 100 bin liralık alacak-verecek meselesi olduğu belirlenen iki kişi arasında başlayan tartışma, taraflardan birinin İstanbul’un ünlü iş insanlarından birinin akrabalarını yanına almasıyla birlikte büyümüştü. 100 bin lirayı ödemek istemeyen kişi, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na parayı devrederek görüşmeye merhum Mahmutyazıcıoğlu ile birlikte gitmişti. Görüşmeden sonra karşı taraf, 27 Ocak gecesinde Mahmutyazıcıoğlu’nun restoranda olduğunu öğrenince konuşmak istediklerini söyleyerek mekana girmiş, birkaç dakikalık konuşmanın ardından ise Mahmutyazıcıoğlu, kurşunların hedefi olmuştu. Olay sırasında Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü Murat B. de yaralanmıştı. 

Yorumlar (0)