Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme: 9 kişi daha gözaltında

Beşiktaş eski yöneticisi ve Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya yönelik dün 2 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bugün, emniyetten gelen bilgilerde Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 9 şüphelinin daha gözaltına alındığı açıklandı. 11 kişinin sorgusu devam ediyor.

GÜNDEM 29.01.2022, 12:16 29.01.2022, 12:20
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme: 9 kişi daha gözaltında

Sunucu Ece Erken'in eşi ve Beşiktaş eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Bakırköy'de ortağı olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi. 

11 şüphelinin sorgusu sürüyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube tarafından yürütülen cinayet soruşturmasında, bölgede bulunan güvenlik kameralarını araştıran ekipler, şüphelilerin kimliğini belirledi. Çalışmalar sonucunda Organize Şube ekipleri tarafından şüphelilerden 2’si dün gözaltına alınmıştı. Bugün, emniyetten gelen bilgilerde Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 9 şüphelinin daha gözaltına alındığı açıklandı. 11 kişinin sorgusu devam ediyor.



Öte yandan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun, yaşanan olaydan kısa süre önce Beşiktaş eski Başkanı Fikret Orman ile görüştüğü de aktarıldı. Fikret Orman'ın restorandan ayrılmasının ardından mekana gelen ve Mahmutyazıcıoğlu ile konuşan 2 kişinin silahlı saldırı gerçekleştirdiği, ardından saldırının dışarıda sürdüğü kaydedildi.

Kuzeninden ilk açıklama: ‘Neden olduğunu bilmiyoruz’

Silahlı saldırıda yaşamını yitiren Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun kuzeninden olayla ilgili ilk açıklama geldi. Mahmutyazıcıoğlu’nun kuzeni Mehmet Akyüz, “Henüz olayın neden olduğunu bilmiyoruz” sözlerini kullandı.



Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun adli tıptaki işlemlerinin devam ettiğini belirten ve cenazeyi almaya geldiklerini söyleyen kuzen Mehmet Akyüz, “Cenaze, memleketi Rize'ye gönderilecek. Cenaze namazı kılınır diye biz de buraya geldik ama direkt olarak Rize'ye götürüyorlar. Böyle bir şeyin neden yaşandığını henüz bilmiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)