Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yaşananlar kamerada

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine yönelik soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Emniyet'ten gelen açıklamada; Kadir Yasak, Ali Yasak, Seccad Yeşil, Uğur Can Bilge ve Serkan Dakman isimli şahısların olay yerinde bulundukları ve tetiği çeken kişinin Kadir Yasak olduğu açıklandı. Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlısının yakalanması amacıyla çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

GÜNDEM 28.01.2022, 12:37 29.01.2022, 14:00
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yaşananlar kamerada

Bakırköy’de uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Beşiktaş eski yöneticisi ve Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin İstanbul Emniyeti'nden açıklama geldi.

6 şüpheliden 2’si yakalandı

Cinayete ilişkin 2 kişinin gözaltına alındığı, 4 şüphelinin yakalanması amacıyla çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, saldırıya ilişkin bazı yeni detaylar da ortaya çıktı. Dün gece 00.30 sıralarında Bakırköy’de meydana gelen olayda Beşiktaş eski yöneticisi ve Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi, Murat Bilmez ise yaralandı. Polis ekiplerinin çalışmaları neticesinde, olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla 6 kişiye ilişkin yakalama kararı çıkarıldı. 6 şüpheliden 2'si Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün çalışmalarıyla yakalandı. Gözaltına alınanların Gökhan Karakan ve Uğur Can Bilge olduğu belirtilirken, Kadir Yasak, Ali Yasak, Serkan Dakman ve Seccad Yeşil’i yakalamak amacıyla çalışmaların devam ettiği kaydedildi. 

“Ağabeylerimi gönderirim o zaman”

Olaya ilişkin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Açıklamada olaya ilişkin bazı detaylar da ortaya çıktı.

Bilgi sahibi olarak emniyette ifade veren Suphi Malgaz, gayrimenkul satışı sebebiyle Gökhan Karakan ile arasında 65 bin TL’lik alacak verecek problemi yaşandığını kaydetti. Malgaz ifadesinde, Karakan ile aralarında 1 milyon 480 bin TL’lik gayrimenkul satışı olduğu ve aynı gayrimenkulü kendisinin 1 milyon 600 bin TL’ye satması sonrasında Gökhan Karakan'ın kendisinden 100 bin TL daha talep ettiğini belirtti. Aralarında bunun üzerine yaşanan anlaşmazlığın ardından Karakan'ın, “Ağabeylerimi gönderirim o zaman" dediğini iletti. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden Seccad Yeşil'in de kendisini incelediğini öne süren Malgaz, Ali Yasak'ın yeğeni olarak kendisini tanıtan Kadir Yasak'ın çağırmasıyla Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile bir restorana gittiklerini aktardı. Yapılan görüşmeler sonucunda 65 bin TL’ye anlaştıklarını belirten Malgaz, Mahmutyazıcıoğlu'nun yazılı bir belge olmadan parayı vermemesi gerektiğini söylediğini anlattı. 

Bunun üzerine Malgaz, Seccad Yeşil isimli kişinin Mahmutyazıcıoğlu'nu aradığını ve telefonda iki ismin tartıştığını aktardı. Ardından Gökhan Karakan'ın da kendisini aradığını söyleyen Malgaz, parayı Mahmutyazıcıoğlu'ndan alması gerektiğini Karakan'a söylediğini dile getirdi. Malgaz, Mahmutyazıcıoğlu'nun öldüğünü dün öğrendiğini ifade etti.

Tetiği çeken isim belli oldu

Emniyet'in açıklamasında, "Olaya yönelik olay yeri Cunda Balık Restaurant adlı işletmeden temin edilen güvenlik görüntüleri incelemelerinde Kadir Yasak, Ali Yasak, Seccad Yeşil, Uğur Can Bilge ve Serkan Dakman isimli şahısların olay yerinde bulundukları ve Kadir Yasak adlı şahsın silah kullanarak, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu kasten öldürdüğü ve Murat Bilmez adlı şahsın kasten yaralanmasına sebep olduğu olayı gerçekleştirdiği tespit edilmiştir" sözlerine yer verildi.

Saldırı anında restoran önünde yaşananlar kamerada

Öte yandan saldırı esnasında restoran kapısı önünde yaşanan hareketlilik, çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kapı önünde beklediği görülen 3 kişi, silahlı saldırıyla beraber bölgeden uzaklaşıyor.

Yorumlar (0)