Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk vefat etti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak siyasi hayatını yürütmekte olan Oğuzhan Asiltürk 86 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

GÜNDEM 01.10.2021, 10:35 02.10.2021, 10:29
Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk vefat etti

13 Eylül’den beri eşi ile birlikte zatürre tedavisi gören nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Asiltürk çiftinin oksijen desteği alarak tedavilerinin sürdürüldüğü şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Çiftin daha sonra koronavirüs tedavi gördüğü anlaşılmıştı.

Bugün Saadet Partisi Lideri Temel Karamolloğlu, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamasında dava adamı ve yol arkadaşı olan Asiltürk'ü vefatını, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun” cümleleriyle duyurdu.

Çok konuşulan görüşme

Oğuzhan Asiltürk’ün adının geçtiği ve son zamanlarda siyaset arenasında en çok konuşulan olayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı özel görüşme olmuştu. Basına yansıyan bu görüşme Saadet Partisi’ni bölme girişimi olarak değerlendirilse de Temel Karamollaoğlu konu ile ilgili bilgisi olduğunu ve daha önceden planlanan bir görüşme olduğunu açıklamıştı. Oğuzhan Asiltürk dahil herkesin Cumhurbaşkanı ile görüşebileceğini, fikir alışverişlerinin faydalı olabileceğini söyleyerek  konuyu yumuşatmıştı.

Bakan Koca, Asiltürk'ün vefat sebebini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Asiltürk’ün vefatına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Son dönemde coroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanımları ile takip edilen Asiltürk, sabah 09.00 sularında kardiyak arrest sonucunda hayatını kaybetti.” 

Kardiyak arrest nedir? 

Kardiyak arrest, kalbin pompalama işlevini yapamaması sonucunda durması demektir.  



Covid-19 aşısı olmuş muydu?  

Asiltürk’ün vefatı ile ilgili olarak akıllara gelen bir diğer soru ise kendisinin Covid-19 aşısı olup olmadığıydı. Sağlık Bakanı Koca bu konuyla ilgili olarak, “Bu konu ve birtakım genel bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylenmemesi gerektiği kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı. 

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk 25 Mayıs 1935'te tarihinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ardından İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları görevini yaptı. Milli Selamet Partisi sebebiyle bir yıl gözaltında kaldı. Ardından yargılanarak beraat etti. 10 yıl boyunca siyasi yasaklı kaldı.

1987 Anayasa referandumunda ile yasağının sona ermesiyle Refah Partisi'nin genel sekreterliği görevine seçildi.

Şu anda başkanlığını Temel Karamollaoğlu’nun yürüttüğü Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Necmettin Erbakan'ın vefatından beri Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu başkanlı görevini yürütmekteydi.

Yorumlar (0)