S-400 teslimatında üçüncü gün başladı!

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı sürüyor. Bu kapsamda sistemin malzemelerini taşıyan yedinci uçak Ankara'daki Mürted Hava Meydanı’na indi.

GÜNDEM 14.07.2019, 08:28 14.07.2019, 12:44
S-400 teslimatında üçüncü gün başladı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı kapsamında yedinci uçağın Mürted Hava Meydanı'na indiğini duyurdu.

Sevkiyatın üçüncü günü

MSB, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi malzemelerinin sevkiyatı kapsamında altıncı uçağın Mürted Hava Meydanı'na indiğini duyurmuştu.

Sabah saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatının sürdüğünü, bu kapsamda beşinci uçağın Mürted Hava Meydanı’na iniş yaptığını bildirmişti.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı devam ediyor. Bu kapsamda beşinci uçak Mürted Hava Meydanı’na indi. Altıncı ve yedinci uçakların da bugün içerisinde inmesi planlandı." ifadeleri kullanılmıştı. 

İlk parçaları cuma günü getirildi

ABD ile Türkiye arasında gerilime yol açan Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’nin ilk parçaları İlyuşin ve Antonov-124 tipi üç uçakla cuma günü Ankara’ya getirilmişti. S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'ne ait parçaları, Rusya’ya ait nakliye uçakları ikisi sabah, biri de öğle saatlerinde olmak üzere Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Mürted Hava Üssü’ne indirmişti. 

Sevkiyatın ikinci gününde de S-400 parçalarını taşıyan dördüncü Rus kargo uçağı Mürted Hava Üssü'ne inmiş, yükünü boşalttıktan sonra geri dönmek üzere havalanmıştı. 

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı 120 füze ise deniz yoluyla ülkemize getirilecek.


 

Yorumlar (0)