S-400 teslim tarihi belli oldu

TBMM Başkanı Şentop: "S-400 konusunda karar verildi. Temmuz ayı içerisinde ilk parti teslimat yapılacak. Alalım mı almayalım mı noktasında değiliz"

GÜNDEM 03.07.2019, 16:22
S-400 teslim tarihi belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi konusunda kararını verdiğini ifade ederek, "Temmuz ayı içerisinde S-400'lerin ilk parti teslimatı yapılacak. Olsun mu olmasın mı, alalım mı almayalım mı noktasında değiliz." şeklinde konuştu.

Moskova’daki Türk gazetecilerle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan S-400’ün satın alındığı yönünde açıklamasını anımsatarak, “S-400 konusunda karar verilmiştir. Temmuz ayı içerisinde S-400'lerin ilk parti teslimat yapılacak. Olsun mu olmasın mı, alalım mı almayalım mı noktasında bulunmuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’ye S-400 hususunda başta ABD (Amerika Birleşik Devletleri) olmak üzere NATO üzerinden uluslararası baskı oluşturulmaya çalışıldığını anımsatan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, “Bunu haklı ve samimi bulmamaktayız. Çünkü S-300 sahibi NATO üyesi ülkeler bulunmaktadır. Bu ülkelere itiraz yapılmıyor.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Rusya’dan S-400 satın alma konusunun gizli saklı değil dünyanın gözü önünde süren bir olay olduğunun altını çizdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, hiç kimsenin, Türkiye’ye "Savunma sistemi alma." deme hakkının bulunmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye’ye kalkıp da kimse ‘Senin savunmaya ihtiyacın yok.’ diyemez. ‘Biz bunları sana vermiyoruz, başka yerden de alma, ne yaparsan yap.’ diyemez. Türkiye, diğer devletler gibi kendini savunabilecek, bütün savunma sistemleri ile ilgili istediğini alabilecek yetki, güç ve imkana sahiptir."

Rusya’dan alınan S-400’ün Amerika Birleşik Devletleri'nden alınacak F-35 savaş uçağı alımı ile ilişkilendirilmesinin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Amerikalı bazı siyasetçilerin düşüncesi olarak yorumladı.

"F-35'te Türkiye anlaşmasını yapmıştır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, F-35 projesinin Türkiye’nin anlaşmasını yaptığı, parasını verdiği ve katkı sunduğu bir proje olduğunu hatırlatarak, projeden Türkiye’nin çıkarılma noktasına gelineceğini düşünmediğini, aksi halde uluslararası anlaşmaların hiçbir hükmünün kalmayacağını vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinde Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelerek talepleri ve sorunları dinledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un vatandaşlarla sohbetinde TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Dışişleri Komisyonu Üyesi ve MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Dışişleri Komisyonu Üyesi ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bugün güven mektubunu sunan Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da hazır bulundu.

Yorumlar (0)