S-400 mesajı: Haftaya göreceksiniz!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, Türkiye'nin Rusya'dan S-400'lerin ne zaman teslim alınacağına ilişkin, "Tarihi şimdi ben söylemeyeyim ama temmuzun ikinci haftası geldiğinde göreceksiniz." dedi.

GÜNDEM 04.07.2019, 15:31 04.07.2019, 15:32
S-400 mesajı: Haftaya göreceksiniz!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin ilk teknoloji odaklı düşünce merkezi STM ThinkTech tarafından gerçekleştirilen 'Enerji Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler' panelinde konuştu. Demir, enerji hatlarının korunmasına ilişkin kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

Harekat ortamında geniş şekilde enerjiye gereksinim duyulduğunu ve bu alanda önemli bir teknoloji yarışı olduğunu aktaran Demir, "Ülkenizi ve enerjinizi korumak istiyorsanız, kuvvetlerinizin sahada etkin olması ve bunu yaparken kullandıkları enerjinin taşınabilir, depolanabilir ve pratik olması gerekiyor." diye konuştu.

"Temmuzun ikinci haftası geldiğinde göreceksiniz"

Demir, Rusya'dan S-400'lerin ne zaman teslim alınacağına ilişkin, şunları söyledi:

"Söylenen şeylerin gerçekleştiğini göreceksiniz. Heyetlerin gelip gitmesi, bunlar devletlerin ilgili kuruluşları arasında yürüyen işlerdir. Tarihi şimdi ben söylemeyeyim ama temmuzun ikinci haftası geldiğinde göreceksiniz." diye konuştu.

"Türkiye ürünü gerektiği zaman kullanmak üzere harekete geçirebilir"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin S-400'ün konuşlandırılacağı yere ilişkin değerlendirme yapacağına dikkat çeken Demir, şu şekilde konuştu:

"Biz şimdi S-400 alıp da Doğu Akdeniz'deki denklemi değiştireceğiz diye bir planlama yok. Ama Türkiye ürünü gerektiği zaman gerektiği yerde kullanmak üzere harekete geçirebilir. Bu da hareket planlayıcılarının vereceği bir karardır. Yaptırımlara gelince, bu yaptırımlar az çok biliniyor. Biz onlara karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Yaptırımlar belirli bir süre belirli zorluklarla karşılaşmamıza yol açabilir ancak bunun nihai sonucu savunma sanayimizin daha güçlenmesi, bilenmesi ve geleceğe daha sağlam adımlarla yürümesi anlamına gelecektir. Bu bizi caydırmayacak daha da güçlendirecektir."

Demir, yerli ürün kullanımının Türkiye için hayati bir öneme sahip olduğunu da kaydetti. 

Yorumlar (0)