S-400 dünya basınının gündeminde!

S-400'lerin teslimatı dünya basınında geniş yer buldu. Dünya basını S-400'lerin teslimatını "Türkiye S-400'le ABD'ye meydan okudu" başlıklarıyla duyurdu.

GÜNDEM 12.07.2019, 17:28 12.07.2019, 17:52
S-400 dünya basınının gündeminde!

Uzun süredir dünya gündemini meşgul eden S-400 hava savunma füzeleri ile ilgili Milli Savunma Bakanlığından "S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı/Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı" açıklaması gelmişti. S-400 sevkıyatını bu şekilde duyuran Millî Savunma Bakanlığı, sevkıyata ilişkin görüntüleri de paylaşmıştı.

Dünya basını ise gelişmeyi "Ankara-Washington gerilimi" üzerinden gördü. Suudi Arabistan kanalı Al Arabia, Amerika'nın yaptırım tehditlerine karşı Türkiye'nin asla pes etmediğini dile getirdi. Amerikan basınının önde gelen gazetelerinden New York Times ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya’nın en gelişmiş uçaksavar silahı S-400 sistemini satın alma konusundaki kararlılığından asla vazgeçmediğini yazdı.

İşte dünya basınında sevkıyata ilişkin haberler:

Al Jazeerea (Katar): Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile yeni bir gerilime neden olması beklenen füze sistemlerinin Ankara yakınlarındaki üsse ulaştığını söyledi.

New York Times (ABD): Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın uyarılarına rağmen, Rusya'nın en gelişmiş uçaksavar silahı S-400 sistemini satın alma konusundaki kararlılığında ısrar etti.

AFP (Fransa): Bugün ilk kısmı gerçekleşen teslimat, Washington-Türkiye hattında muhtemelen bir gerginlik yaşanmasına sebep olacak. Washington, Ankara'yı yaptırım ile tehdit etmişti.

Sputnik (Rusya): Washington, Ankara'yı S-400'leri teslim alma konusunda yaptırımlarla tehdit ediyordu. Amerika, Türk kuvvetlerinin F-35 jetleri teslimattan vazgeçmekle şantaj yapıyordu.

BBC (İngiltere): Türkiye, S-400'le Amerika'ya meydan okudu. Bu durum Amerika'yı kızdıracak.

Al Arabia (Suudi Arabistan): S-400 alımından dolayı Amerika Türkiye'ye sert yaptırımlarda bulunacak ama Türkiye buna rağmen asla pes etmedi.

Arabi 21: Washington'nun bütün tehditlerine rağmen Türkiye boyun eğmedi ve hava sistemlerini teslim aldı.

Greek Reporter (Yunanistan): S-400 teslimatı başladı. Amerikalı yetkililer, Rusya sisteminin NATO sistemleriyle uyumsuz olacağını ve F-35'leri olası Rus mahallelerine maruz bırakacağını savunarak Türkiye’yi ABD Patriot füzeleri almaya çağırmıştı.

Hareetz (İsrail): Türkiye'nin Rus sistemini satın alınması, Türkiye ile NATO müttefiki ABD arasında bir gerilim kaynağı olacak.

The Mainichi (Japonya): ABD'nin uyarılarına rağmen, Rus S-400 sistemleri Türkiye'de! Türkiye, ABD tarafından ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyarılmasına rağmen S-400'leri teslim aldı.

Yorumlar (0)