S-400 anlaşmasında değişiklik mi yapıldı?

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Rusya'dan alınacak S-400'lerin sevkiyatında değişiklik yapıldığı ile ilgili iddialara açıklık getirdi.

GÜNDEM 16.08.2022, 17:03 17.08.2022, 12:26 Hakan Öksüz
S-400 anlaşmasında değişiklik mi yapıldı?

Rusya'dan alınacak S-400 hava savunma sistemine dair tartışmalar sürüyor. S-400'lerin alınmasının iptal edildiğine dair basına yansıyan haberler, kamuoyunun gündemine oturdu. Önceki günlerde katıldığı bir televizyon programında Siper Hava Savunma Sistemi ile ilgili bilgiler veren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "2023'te envantere dâhil olacak. Üç yıl içinde S-400 seviyesine yükselecek." dedi. Bu açıklama, S-400 tedariki ile ilgili süreçte değişiklik yapılacağı iddialarının ortaya atılmasına yol açtı.

"Tedarik sürecinde değişiklik yok"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), konuya ilişkin ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Açıklamada, Rusya'dan alınacak S-400 hava savunma sisteminin tedarik sürecine dair farklı bir gelişmenin yaşanmadığı aktarıldı. Sevkiyat süreciyle ilgili daha önce yapılan anlaşmada bir değişiklik yapılmadığı ifade edildi.

Erdoğan: NATO müttefikleri vermedi, biz de Rusya'dan aldık!

Daha önce yaptığı konuşmada S-400 hava savunma sisteminin satın alınmasına ilişkin eleştirileri yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bulunduğumuz coğrafyadaki tehditlerden dolayı S-400'leri almak zorundayız. Bu tercih meselesi değil. S-400'leri 84 milyon vatandaşımızın güvenliği için satın alıyoruz. Batılı müttefiklerimiz kendi silahlarını vermeyince Rusya'dan temin etmek durumunda kaldık. NATO üyesi ülkeler, maalesef bu talebimizi yerine getirmedi. S-400'leri sadece Türk personel kullanacak, NATO'ya entegre silahlarda kullanmayacağız. 'Nerede kullanılacak?' diyener var. Bze kim saldırırsa ona karşı kullanılacak." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)