Rüzgarın ikiye ayırdığı Unkapanı Köprüsü’nde yeni gelişme

İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar, Unkapanı Köprüsü’nü bağlantı noktasından ikiye ayırmış ve köprü çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmıştı. Mühendislerin saatler süren çalışmasının ardından köprü, çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

GÜNDEM 11.03.2022, 17:40 12.03.2022, 13:51
Rüzgarın ikiye ayırdığı Unkapanı Köprüsü’nde yeni gelişme

İstanbul’da etkili olan şiddetli fırtına hali sebebiyle ulaşımda büyük oranda aksamalar meydana gelirken milyonlarca çalışan ve öğrencinin sağlığı düşünülerek “tatil” haberleri art arda verildi. Öte yandan rüzgar sebebiyle yapılar da zarar görmeye başladı. Sıklıkla kullanılan Unkapanı Köprüsü, rüzgar nedeniyle bağlantı noktasından ikiye ayrıldı. 



Köprüde derz ayrılması yaşandı

AKOM tarafından yapılan yazılı açıklamada köprünün ikiye ayrılmasının sebebi olarak soğuk hava ve şiddetli rüzgar yaşanması gösterildi. Ayrılmanın, “derz ayrılması” şeklinde olduğu kaydedildi.



Yaklaşık 15 santimetrelik açıklık oluştu

Köprüde yaklaşık 15 santimetrelik açıklık oluştuğu belirtilirken Unkapanı Köprüsü çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Beyoğlu ile Fatih merkezleri arasında ulaşımı sağlayan 477 metre uzunluğundaki köprü hakkında yapılacaklar, mühendis grubunun incelemelerinin ardından belli olacak.



Köprü, saatler sonra trafiğe açıldı

Olumsuz hava koşullarının artarak devam ettiği İstanbul'da mühendisler, Unkapanı Köprüsü'ndeki çalışmalarını tamamladı. Saatler süren çalışmanın ardından köprü, çift yönlü olarak trafiğe yeniden açıldı. Ancak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıklamaları göz önünde bulundurularak vatandaşların mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmaması; çıkarsa da şahsi aracını değil toplu taşımayı kullanması talep edildi.

Yorumlar (0)