'Rüya uçak' şehit Eren için uçtu

THY, şehit Eren Bülbül anısına 'Maçka' ismini verdiği Boeing 787-9 tipi Dreamliner uçağıyla Trabzon'a ilk seferini düzenledi.

GÜNDEM 08.07.2019, 14:35 08.07.2019, 14:39
'Rüya uçak' şehit Eren için uçtu

THY, şehit Eren Bülbül anısına 'Maçka' ismini verdiği Boeing 787-9 tipi Dreamliner uçağıyla Trabzon'a ilk seferini düzenledi.  

Türk Hava Yolları (THY), 878-9 Dreamliner tipi uçaklardan ilkini 26 Haziran'da İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen törenle karşılandı. Bugün, o uçak ilk seferini Trabzon’a yaptı. 

'Rüya' uçak olarak adlandırılan Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçak, THY bünyesinde ilk olmasının yanında özel bir anlama da sahip. THY, sosyal medyada ‘Yeni uçağımızın ismi ne olsun?’ isimli bir kampanya başlattı. Kullanıcıların yoğun isteği doğrultusunda yeni uçağa, 2017 yılında Trabzon’da güvenlik güçleri ile teröristler arasında meydana gelen çatışmada şehit olan Eren Bülbül’ün memleketi ‘Maçka’ adı verildi.  

Ayrıca THY, Dreamliner’ın ilk seferini de şehit Eren Bülbül anısına bugün Trabzon’a düzenledi.. TK4900 sefer sayılı uçak, saat 10.00’da Trabzon'a gitmek üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandı. 

"Bugün şehidimiz Eren Bülbül'e uçuyoruz"

"Türk Hava Yolları'nın yeni uçağına 'Maçka' adının verilmesini sosyal medyadaki vatandaşların duyarlılığı olarak değerlendiren THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şunları söyledi:

"İsmi ve ilk seferi hayırlı olsun. Milli bayrak taşıyıcı olarak bugüne kadar yaptığımız tüm uçuşları özel ve kıymetli görüyoruz. Bu gün sadece bir şehre ve havalimanına uçmuyoruz. Bugün şehidimiz Eren Bülbül'e uçuyoruz. Bu uçağımızın içindeki bazı yolcularımız Eren Bülbül'ün kabrini ziyarete gidiyor. Sosyal Medya'da bu kampanyaya oldukça yüksek katılım oldu. Olumlu duygular etrafında birleşerek milli değerlerimizin altında birleşebildiğimizi gösterdik. 15 yaşında bir kardeşimizin bundan iki yıl önce şehit olduğu Maçka'nın adını verdik. Elbette bir genç olarak onunda hayalleri vardı. Teröristlere en güzel cevabı eren dimdik durarak vermişti. Şimdi biz de 'İyi ki varsın Eren' diyoruz. Senin için Maçka uçağı dünyanın 4 bir tarafına 120 den fazla ülkeye uçacak. Uçtuğu her ülkeye hep aynı mesajı götürecek. Mili birlik ve beraberliğimizin bayrak taşıyıcılarından olan Türk Hava Yolları 'İyi ki varsın Eren' diyerek uçacak. Bu gün Eren Bülbül'ün ailesi de bizimle beraber bu uçakta."

-

"Kahramanımız Eren'in kabrine gidiyoruz"

İsmini vermek istemeyen bayan bir yolcu da, “Şehidimiz kahramanımız Eren'in kabrine gidiyoruz bugün. THY kampanyasına destek verdik. Çok heyecanlıyım aslında. Çok güzel bir duygu, gurur verici bir şey bizim için. Şehidimizin mekanı cennet olsun.” diye konuştu. 

İlk uluslararası uçuş Denpasar'a

Dreamliner'ın ilk uluslararası uçuşu, 17 Temmuz'da THY’nin uçuş ağına katılacak Bali’nin başkenti Denpasar’a gerçekleştirilecek.

B787-9 Dreamliner, 2019 yaz dönemi boyunca orta ve uzun mesafeli egzotik rotalarda yolcu taşıyacak. Uçağın destinasyonları arasında; Londra, Manchester, Dubai, Washington DC, New York, Atlanta, Mexico City, Cancun, Bali, Amsterdam, Delhi, Panama ve Bogota yer alıyor. THY’nin filosuna verilen siparişler kapsamında 2019 yılı Ağustos ayının sonuna kadar toplam 6 787-9 Dreamliner katılacak. Verilen toplam siparişler de 2023 yılına kadar gelmeyi sürdürecek. 

Yorumlar (0)