Rutte: Türkiye'ye turist göndermek akıllıca değil!

Salgın sürecinde, sağlık sistemi en güçlü olan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiği ortaya çıktı ancak dünyanın gördüğü başarıyı Hollanda Başbakanı "Türkiye düşmanlığı" yaparak görmedi.

GÜNDEM 27.06.2020, 08:28 27.06.2020, 08:59
Rutte: Türkiye'ye turist göndermek akıllıca değil!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dünyanın koronavirüs ile mücadelesine ve turizmdeki güvenliğine hayran kaldığı Türkiye ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, onlarca yabancı basının "Türkiye'de turizmin güvenliği" ile ilgili yaptığı haberin aksine Türkiye'ye turist göndermenin hiç de akıllıca olmadığını söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle neredeyse tamamen durma noktasına gelen hava ulaşımı, küresel normalleşme süreci sebebiyle, yüzde 100 oranında olmasa da yeniden eski günlerine dönmeye çalışıyor.

Normalleşme süreci kapsamında tur şirketlerinin 10 Temmuz'dan itibaren Hollanda'dan Türkiye'ye turist göndermeye başlayacaklarını duyurmasına canı sıkılan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, bunun akıllıca olmayacağını savundu.

"Türkiye'ye gitmeyin"

Tur şirketlerin müşterilerine ücretsiz Covid-19 testi, olası kısıtlama durumlarında ücretsiz geri dönüş bileti gibi olanaklar sunmasını da alakasız biçimde "sorumsuzluk" olarak değerlendiren Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'ye gitmenin akıllıca olmadığını, Türkiye'ye sadece zorunlu durumlarda seyahat edilmesi gerektiğini, buna rağmen Türkiye'ye gidenlerin olması durumunda sigorta kapsamı dışında tutulacaklarını söyledi.

Dünya, Antalya'nın hem güvenliğine hem güzelliğine hayran kaldı

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye'yi gelen 51 büyükelçi ve 50 basın mensubu, Antalya'ya hayran kalmış, büyükelçilerin ve basın mensuplarının izlenimleri, Antalya'nın güzelliğinden çok güvenliğine dikkat çekilmişti. Türkiye'nin Covid-19 normalleşme sürecini gözleriyle gören ve tatil güvenlik önlemlerine şahit olan büyükelçi ve gazeteciler, gittikleri ülkelerinde Türkiye'nin koronavirüs sonrası tatil için en güvenli adreslerden biri olduğunu yazmışlar, anlatmışlardı. Antalya, dünya basınında da geniş yankı uyandırmış, "gidilebilecek" yerine "gidilmesi gerektiği" ibaresi kullanılmıştı.

Bild muhabirinin ağzı açık kalmıştı

Tıpkı Hollanda hükümetinin yaklaşımı gibi Berlin hükümeti de Almanların Türkiye'ye gelmesine engel olmak istemiş, gerekçe olarak "Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye'nin güvensiz olduğu" iddiasında bulunmuştu. Ancak BILD muhabirlerinden Michael Quandt, Berlin hükümetinin "Türkiye güvensiz" açıklamasının doğru olup olmadığını görmek için geldiği Antalya'da bir tesiste konaklamış ve Alman hükümetinin tüm iddialarını yalanlamıştı. Michael Quandt, "Can kurtaranlar bile maske takıyor" başlığıyla yaptığı haberde Türkiye'deki Covid-19 önlemlerini bir bir sıralamış, başka ülkede bu kadar düzenli önlem alındığına şahit olmadığını belirtmişti.

Yorumlar (0)