Rutte ile görüşen Erdoğan'dan "dar görüşlü AB üyeleri" çıkışı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "AB'nin çıkarları, bazı üye ülkelerin dar görüşlü amaçlarına teslim edilemez. Türkiye ve AB arasında kazan-kazan anlayışına göre bir ilişki geliştirmek gerekiyor." dediği öğrenildi. İşte görüşmeden detaylar...

GÜNDEM 23.12.2022, 18:06 25.12.2022, 12:07 Hakan Öksüz
Rutte ile görüşen Erdoğan'dan "dar görüşlü AB üyeleri" çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet başkanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde ikili ilişkileri ve küresel çapta yaşanan gelişmeleri konuşuyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan'ın Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yaptığı telefon görüşmesine dair bilgilendirmede bulundu.

Görüşmede hangi konular ele alındı?

Aktarılan bilgilere göre telefon görüşmesinde Türkiye ile Hollanda arasındaki ikili ilişkiler görüşüldü, bölgesel konular masaya yatırıldı. Erdoğan'ın, iki ülke arasında derinleşen ilişkiler nedeniyle Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye memnuniyetini ilettiği kaydedildi. Öte yandan Erdoğan, Ukrayna ve Rusya ile yürütülen diplomasi trafiğinin devam ettiğini de belirtti.

"AB'nin çıkarları, dar görüşlü hedeflere teslim edilemez"

Görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin mevcut durumu da gündeme geldi. Bu durumun her iki taraf için de faydalı olmadığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB'nin çıkarları, bazı üye ülkelerin dar görüşlü amaçlarına teslim edilemez. Türkiye ve AB arasında kazan-kazan anlayışına göre bir ilişki geliştirmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)