Rusya’nın işgal kararı sonrasında Zelenskiy'den ilk tepki! Sıkıyönetim ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, askeri harekat başlattıklarını duyurmasından sonra Ukrayna'nın birçok bölgesinde şiddetli patlamalar yaşanıyor. Ukrayna cephesinden işgale ilişkin açıklamalar geldi. Ukrayna lideri Zelenskiy, ülke genelinde sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdu.

GÜNDEM 24.02.2022, 08:07 24.02.2022, 16:05
Rusya’nın işgal kararı sonrasında Zelenskiy'den ilk tepki! Sıkıyönetim ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün gece Donbass bölgesine askeri harekat başlatıldığını açıklayarak, Ukrayna'yı işgal etmeye resmen başladı.

Rusya, Ukrayna'yı vuruyor

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, askeri harekat başlattıklarını duyurmasından sonra Ukrayna'nın birçok bölgesinde şiddetli patlamalar yaşanıyor. Özellikle Mariopol, başkent Kiev ve Harkov şehirlerinde şiddetli patlama sesleri duyuluyor. Öte yandan Kiev'de halk, şehri terk etmeye başladı.

Ukrayna'da sıkıyönetim ilanı!

Putin'in askeri harekat kararından sonra Ukrayna lideri Zelenskiy'den ilk tepki geldi. Zelenskiy, "Eğer özgürlüğümüze, canımıza, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, biz saldırmayacağız" açıklamasını yaptı. Öte yandan Zelenskiy, ülke genelinde sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdu.

Ukrayna Dışişleri'nden açıklama: "Barışçıl şehirlere bomba atılıyor"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, işgal kararına ilişkin yaptığı açıklamada “Putin, biraz önce büyük kapsamlı saldırısını başlattı. Barışçıl ve sivil şehirlere bombalar atılıyor. Bu bir savaştır. Ukrayna kendini koruyacak ve bu savaşı kazanacak. Dünya Putin’e engel olabilir. Artık harekete geçme zamanı” açıklamasını yaptı.

Zelenskiy, Biden ile görüştü: "Alçakça saldırı!"

Öte yandan yaşanan son hareketlilik sonrasında ABD Başkanı Biden, Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü. ABD Başkanı Biden, Ukrayna lideri Zelenskiy ile gerçekleştirdiği görüşmede Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik askeri harekatını kınadı ve Ukrayna'ya destelerini tekrarladı. Biden yazılı bir açıklama yaptı ve Ukrayna lideri Zelenskiy'nin kendisine telefonla ulaştığını ve görüşmesinin biraz önce sona erdiğini kaydetti.

"Rus askeri güçlerinin gayrimeşru ve gereksiz saldırılarını kınadım" sözlerini kullanan Biden, bugünkü BMGK toplantısı dahil olmak üzere uluslararası bölgedeki kınamalar ile ilgili Zelenskiy'i bilgilendirdiğini belirtti.

Biden açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Zelenskiy dünya liderlerini, Putin'in 'alçakça' saldırısına yönelik açık bir şekilde karşı çıkmaya ve Ukrayna milletine destek vermeye davet etmemi istedi. G7 liderleri ile bir görüşme yapacağım, ABD ile müttefikleri ve ortakları Rusya'ya ağır yaptırımlar gerçekleştirecek. Ukrayna'ya ve milletine yardım ve destek sağlamaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)