Rusya'nın "askeri operasyon" dediği görüntüler: İnsani koridorda sivillere saldırdılar!

Rusya, Ukrayna’yı işgalinin 11. gününde Ukrayna’nın Ovruch şehrine füzelerle saldırdı. Rus ordusu insani koridor anlaşmasını da hiçe sayarak tahliyeler esnasında sivilleri hedef aldı. Bölgeden korkutucu görüntüler paylaşıldı.

GÜNDEM 06.03.2022, 16:49 06.03.2022, 16:57
Rusya'nın "askeri operasyon" dediği görüntüler: İnsani koridorda sivillere saldırdılar!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 11. günde de devam ediyor.

Rus ordusu tarafından “askeri operasyon” olarak nitelendirilen saldırılar bir işgale dönmüş vaziyette. Rusya sivil, kadın, çocuk demeksizin Kiev’e doğru ilerlemeye çalışıyor ve ülkeyi 3 yandan kuşatmış durumda.

Rus kaynaklardan aktarılan haritalara göre ülkenin yalnızca batısında bir çıkış güzergahı var.

Dün insani koridor açılması kararı alınmıştı. Bugün bu karar saat yerel saatle 10.00 itibarıyla başladı ancak Rus ordusu bu kararı da ihlal etti ve Irpin’de tahliyeler esnasında sivillere saldırdı. Olay anında Türkiye’den de gazetecilerin bulunduğu birçok kişi saldırıyı kıl payı atlattı.

O anlar kameralar tarafından şöyle kaydedildi:

Ukrayna’nın Ovruch şehri de ateş altında

Bununla beraber gün içinde farklı şehir merkezlerine de Rus ordusunca saldırılar devam etti.

11. günde saldırıların bir başka hedef ise Ovruch şehri oldu. Rus ordusu buraya düzenlediği füze saldırılarında 30 evi ve yolları hedef aldı. Şehirde bulunan 5 evin bütünüyle yıkıldığı ve 25 evin ise büyük bir hasar aldığı durumda, şehirdeki bütün ulaşım yollarıyla ise bağlantılar kesildi.

Yorumlar (0)