Rusya’dan açıklama: Operasyonların yeni aşaması başlıyor

Ukrayna’da rejim değişikliği gibi bir amaçlarının olmadığını belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Operasyonlarda yeni bir kademeye geçiliyor" ifadesinde bulundu.

GÜNDEM 19.04.2022, 13:40 20.04.2022, 09:13
Rusya’dan açıklama: Operasyonların yeni aşaması başlıyor

Moskova'nın yürüttüğü askeri operasyonda farklı bir kademeye geçildiğini India Today'e aktaran Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Ukrayna'nın doğusunda operasyonun ileri bir kademesi başlatıldı ve bu yapılacak olan bu operasyon en hayati gelişmelerinden olacak" şeklinde bilgi verdi.

Daha öncesinde de Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı askeri operasyonlarla alakalı Lavrov, bir ileri görüşmeye kadar Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarının durmayacağını belirtmişti.

Lavrov, Ukrayna’da herhangi bir rejim değişikliğinin de amaçlanmadığını açıkladı.

Donbas ve Mariupol’de saldırılar yoğunlaştı

Ukraynalı devlet kurumları ve yetkililer tarafından yapılan açıklamalardan alınan bilgilere göre, Rus kuvvetleri, Donbas (Donetsk ve Luhansk) ve Mariupol'deki saldırılarını yoğunlaştırdı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından Rus güçlerinin Donetsk ve Luhansk yakalarındaki Ukrayna güçlerinin savunmasını geçmeyi ve Mariupol üzerinde tam hakimiyet kurmayı istedikleri şeklinde açıklama yapılmıştı.

Mariupol belediye yetkililerince, önemli bir bölümü Rus birliklerinin teftişine geçtiği belirtilen Mariupol kentinde, Azovstal Metalürji Fabrikası tesislerinin bütün bir gün boyu bombalandığını ve işletmede Ukrayna askerlerinin haricinde takribi 1000 sivilin bulunduğu iddia edilmişti.

Yorumlar (0)