Rusya’da savaş karşıtı gösterilerde binlerce kişi gözaltına alındı

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilim Rusya sokaklarına da yansıdı. Ülke genelinde birçok kentte savaş karşıtı protestolar düzenlenirken, binlerce kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 04.03.2022, 16:47 06.03.2022, 09:09
Rusya’da savaş karşıtı gösterilerde binlerce kişi gözaltına alındı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş durumu tüm dünyada olduğu gibi Rusya’da da insanlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Başta St. Petersburg ve başkent Moskova olmak üzere ülkenin pek çok yerinde düzenlenen izinsiz gösterilerle beraber Rusya ve Ukrayna savaşı protesto ediliyor. Protestolara pek çok vatandaş katılarak destek veriyor.

Operasyonların sona ermesi için talepte bulundular

Başkent Moskova’da polisin de sıkı güvenlik önlemleri aldığı Manejnaya meydanında kalabalık toplanarak savaş karşıtı gösteriler düzenleyip pankartlar açtı. St. Petersburg'da yer alan Nevskiy Caddesi'nde de toplanan kalabalık ise Rus hükümetinin Ukrayna üzerinde başlattığı askeri operasyonların sona ermesi talebinde bulundu. Protestoya karılan insanların çoğu genç iken polisin oldukça sert müdahalesi ile karşı karşıya kaldı.

Toplam 8 bin 100 kişi gözaltına alındı

Başkent Moskova ve St. Petersburg’un yanı sıra ülkenin farklı bölgelerinde düzenlenen birçok gösteride 350 kişi gözaltına alındı. Böylelikle Rusya’da 24 Şubat 2022 tarihinden beri düzenlenen savaş karşıtı gösterilerde toplam 8 bin 100’den fazla protestocu gözaltına alınmış oldu.

Yorumlar (0)