Rusya ve Ukrayna’nın kredi notları düşürüldü

Ukrayna’da yaşanan gerilimin ardından uluslararası alanda kredi derecelendirme kurumları her iki ülkenin de kredi notlarını düşürmeye başladı.

GÜNDEM 26.02.2022, 12:24 27.02.2022, 10:01
Rusya ve Ukrayna’nın kredi notları düşürüldü

Ukrayna’da devam eden askeri operasyonlar tüm dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Operasyonlar her iki ülkenin de ekonomik durumunu olumsuz yönde etkiliyor. Uluslararası alanda kredi derecelendirme kurumu olan Standard & Poor’s (S&P) her iki ülkenin de kredi notunu düşürdüğünü açıkladı.

Rusya ve Ukrayna’nın kredi notu düştü

Yapılan açıklamada Rusya’nın kredi notu döviz cinsinden BBB-‘den BB+’ya düşürüldü. Ayrıca Rusya’nın yerel para cinsinden kredi notu da BBB’den BB-‘ye düşürüldü. S&P’den yapılan açıklamada Rusya’nın başlattığı askeri müdahalenin Büyük yaptırımları da beraberinde getirdiğinden bahsedildi. Ayrıca yaşanan gerilimin özel sektördeki güveni de oldukça aşağıya çektiği vurgulandı.

Benzer bir durum Ukrayna için de yaşandı. S&P Ukrayna’nın yerel para cinsine bağlı kredi derecelendirmesini B’den B-‘ye düşürdü. Yapılan açıklamada Rusya’nın gerçekleştirmiş olduğu askeri müdahalenin ülkenin istikrarını zedelediği vurgulandı.

Her iki ülke de incelemeye alındı

Bir diğer kredi derecelendirme kurumu olan Fitch Ratings ise uzun vadeli yabancı para ihraççı temerrüt notunu B’den CCC’ye düşürüldü. Öte yandan uluslararası alanda bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu olan Moddy’s de her iki ülkenin kredi notlarının incelemeye alındığını açıkladı.

Yorumlar (0)