Rusya: Türkiye'nin iç işlerine karışmayız!

Ayasofya'nın Türkiye'nin iç meselesi olduğunu vurgulayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Türkiye'nin iç işlerine karışmayız, karışmayı da düşünmüyoruz" dedi.

GÜNDEM 14.07.2020, 14:31
Rusya: Türkiye'nin iç işlerine karışmayız!

Rusya'nın Türkiye'nin iç işlerine karışma gibi bir alışkanlığının olmadığını belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ayasofya'nın korunmasıyla ilgili açıklamalardan memnuniyet duyduklarını kaydederek, Ayasofya'nın Türkiye'nin iç işi olduğunu, Rusya'nın Türkiye'nin iç işlerine karışmayacağını, karışmayı da hiçbir zaman düşünmediğini bildirdi.

Ayasofya'nın UNESCO mirası olarak korunması gerektiğini ifade eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk yetkililerinin de zaten bu yönde açıklamalar yaptığını, bu açıklamalardan da ayrıca memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Ermenistan ile Azerbaycan'a itidal çağrısı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalardan da derin endişe duyduklarını ifade ederek, Ermenistan ve Azerbaycan tarafına "itidal" çağrısı yaptı.

Başkent Moskova'da gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalardan derin endişe duyduklarının altını çizerek, hem Ermenistan hem de Azerbaycan tarafını itidale ve ateşkes süreci çerçevesindeki yükümlüklerine uymaya davet ettiklerini bildirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, dün çatışma ile ilgili Azerbaycan ve Ermenistan mevkidaşlarıyla görüştüğünü de hatırlatarak, ara buluculuk yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)