Rusya Savunma Bakanlığı: Ayrılıkçılar Volnovakha kentini ele geçirdi

Rusya Savuna Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı bir açıklamada Ukrayna’da yer alan Rus destekli ayrılıkçıların kritik noktada yer alan Volnovakha şehrinin kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

GÜNDEM 11.03.2022, 15:31 11.03.2022, 17:57
Rusya Savunma Bakanlığı: Ayrılıkçılar Volnovakha kentini ele geçirdi

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın 16’ıncı gününde de stratejik bölgelere saldırmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı bir açıklamada Ukrayna’da bulunan ve tarafsızlıklarını ilan eden Rus destekli Donetsk Halk Cumhuriyeti birliklerinin Maripol kentinin kuzeyinde bulunan ve kritik bir öneme sahip Volnovakha bölgesinin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.

17 kilometre mesafe kat edildi.

Konaşenkov ayrıca bölgede yer alan Zeleny Gai, Velika – Anadol ve Olginka yerleşimlerinin de ayrılıkçıların eline geçtiğini ifade ederken Donestk’e ait birliklerin 6 kilometre kadar ilerleme kaydettiğini aktardı. Konaşenkov ayrıca Maripol’de devam eden ilerleyişlerin sürdüğünü ifade ederek batı ve kuzey yönlerinden 800 metrelik bir mesafe kat edildiğini belirtti. Öte yandan Rus birliklerinin Oktyabrskaya - Yevhenivka – Petrovo hattına ulaştıkları ve 17 kilometre mesafe kat ettikleri açıklandı. Rusya bu bölgelerde uzun menzilli silahlarla birlikte Ukrayna’ya ait askeri altyapıyı hedef alıyor.

3 binin üzerinde askeri altyapı noktası vuruldu

Konaşenkov bu gelişmelerin yanı sıra Ukrayna’nın batısında yer alan Lutsk ve Frankivsk kentlerinde yer alan askeri havaalanlarının Rus birlikleri tarafından hizmet dışı bırakıldığını aktardı. Açıklamalarda bugün Ukrayna ordusuna ait 3 Mi – 24 model helikopterin ve 8 insansız hava aracının düşürüldüğü de açıklandı. Konaşenkov operasyonların başlamasından itibaren Ukrayna’ya ait 3 binin üzerinde askeri altyapı noktasının vurulduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)