Rusya ile uçuşlarda yeni gelişme: Rus heyeti Türkiye'ye geliyor

Rusya, ülkemiz ile normal ve charter uçuşların 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında kısıtlama kararı almış, sonrasında bu kararı 21 Haziran tarihine dek uzatmıştı. Rus heyetinin, durumu değerlendirmek üzere hafta ortasında ülkemize geleceği öğrenildi.

GÜNDEM 16.06.2021, 22:15 17.06.2021, 16:03
Rusya ile uçuşlarda yeni gelişme: Rus heyeti Türkiye'ye geliyor

Rospotrebnadzor (Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi) tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "Türkiye ve Rusya arasında daha evvel gerçekleştirilen anlaşmalar kapsamında Rus heyeti, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) durumunu değerlendirmek maksadıyla hafta ortasında Türkiye'ye gidecek. Ziyaret neticesine göre uçuşların tekrar başlatılması ve turizm hizmetlerinin sağlanmasına dair kararlar alınacak." sözleri sarf edildi.

Söz konusu açıklamada, Rus heyetinin, Rospotrebnadzor ve ilişkili bilim enstitüleri, Rosturizm (Rusya Federal Turizm Ajansı) ve Rusya Savunma Bakanlığı'nın ilgili kurumlarının uzmanlarından oluşturulacağı belirtildi.

Kısıtlama kararı alınmıştı

Rusya, ülkemiz ile normal ve charter uçuşların 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında sınırlandırma kararı almış, sonrasında da bahse konu kararı 21 Haziran tarihine dek uzatmıştı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 17 Mayıs tarihinde Rus heyetinin, iki ülke arasında uçuşların açılmasına dair durumu değerlendirmek üzere ülkemize geleceğini ve turizm merkezlerinin aldıkları güvenlik tedbirleri yönünden denetleneceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)