Rusya ile ortak devriye tamamlandı

Soçi Mutabakatı'nın ardından Fırat'ın doğusunda ilan edilen "güvenli bölgedeki" Türk-Rus ortak devriyesi tamamlandı.

GÜNDEM 01.11.2019, 10:08 01.11.2019, 17:37

Soçi Mutabakatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'ya verilen sürenin dolmasının ardından Rusya ile ortak devriye tamamlandı.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde, Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği ilk ortak kara devriyesi tamamlandı." ifadesi kullanıldı.

Türk-Rus ortak devriyesi süreci 

Ortak devriye öncesi sınır hattında son hazırlıklar tamamlandı. Rus heyet ile gerçekleştirilen görüşmelerde devriye bölgeleri ile devriye güzergahları belirlendi.

Bu bölgelerde el yapımı patlayıcı ve mayın imha çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. İnsansız hava araçları (İHA) ile keşif uçuşları gerçekleştiriliyor. Mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha timi, sınırın sıfır noktasında çalışmalarına devam ediyor.

Kamışlı'da devriye yok

Mutabakat dâhilinde Kamışlı kentinde devriye yapılmayacak.

Türk ve Rus askerleri, daha önce İdlib ve Tel Rıfat'ta koordineli devriye görevinde bulunmuştu. Fırat'ın doğusuna gerçekleştirilecek bu devriye, iki ülke askerleri arasındaki ilk ortak devriye olma özelliğini taşıyor.

Rusya ile ortak kara devriyesi öncesinde sınır hattına zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirildi. Şanlıurfa'da bulunan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkan 15 araç Akçakale'ye gitti. Zırhlı araçlar da Tel Abyad'daki askerî noktalara konuşlandırıldı.

MSB'den görüntüler geldi

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde; Türk ve Rus askeri unsurlarının ve İHA’ların iştirakiyle ilk ortak devriye, Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde başladı." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda, devriyeden görüntülere de yer verildi.

Yorumlar (0)