Rusya ile dördüncü ortak devriye tamamlandı

Türk ve Rus askerî unsurlarının Fırat'ın doğusunda bulunan Derbesiye bölgesindeki dördüncü ortak kara devriyesi tamamlandı. 

GÜNDEM 11.11.2019, 12:24 11.11.2019, 15:08
Rusya ile dördüncü ortak devriye tamamlandı

Türk ve Rus askerî unsurlarının dördüncü ortak kara devriyesi tamamlandı. 

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde, Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği dördüncü ortak kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı." ifadesi kullanıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Türk ve Rus askeri unsurlarının, İHA’ların da iştirakiyle Fırat’ın doğusundaki dördüncü kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı. Derbesiye bölgesinde icra edilen dördüncü kara devriyesine her iki taraftan dörder araç olmak üzere toplam sekiz kara aracı ve İHA’lar iştirak etti. Türk ve Rus askeri unsurları 10 kilometre derinlikte, 62 kilometre uzunluğundaki güzergâhta devriyeyi tamamladı." ifadelerine yer verildi.

Üçüncü ortak devriye Kamışlı kırsalında yapılmıştı

Suriye'de "güvenli bölge" uygulamaları kapsamında Türk ve Rus askerlerinin üçüncü ortak devriyesi 8 Kasım günü tamamlanmıştı.

Yaklaşık 3,5 saat süren ortak devriye Kamışlı kırsalında gerçekleştirilmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türk ve Rus askeri unsurlarının, İHA’ların da iştirakiyle Fırat’ın doğusundaki üçüncü kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı. Kamışlı ile Derik arasındaki bölgede icra edilen üçüncü kara devriyesine her iki taraftan dörder araç olmak üzere toplam sekiz kara aracı ve İHA’lar iştirak etti. Türk ve Rus askeri unsurları, 10 kilometre derinlikte 88 kilometre uzunluğundaki güzergâhta devriyeyi tamamladı." ifadeleri kullanılmıştı.

İkinci ortak devriye Ayn el-Arab'da yapılmıştı

Türk ve Rus askerlerinin ikinci ortak devriye görevi 5 Kasım günü tamamlanmıştı. 

4 zırhlı araçtan meydana gelen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak üzere sınırı geçerek Rus askerî konvoyu ile buluşmuştu. 

Türk ve Rus askerî unsurları, Ayn el-Arab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasındaki bölgede ortak kara devriyesini tamamlamıştı. 

İHA'lar, devriyeyi yapan konvoya eşlik etmişti.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Fırat’ın doğusundaki Ayn el- Arab bölgesinde, Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği ikinci ortak kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı." ifadesi kullanılmıştı. 

İlk devriye 1 Kasım'da yapılmıştı 

Soçi Mutabakatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'ya verilen sürenin dolmasının ardından 1 Kasım günü Türk ve Rus askerlerinin ilk ortak devriyesi gerçekleştirilmişti. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği ilk ortak kara devriyesinin tamamlandığını duyurmuştu. 

Yorumlar (0)