Rusya doğal gaz merkezi için tarih verdi: Somut adımlar atılıyor

Türkiye’de doğal gaz merkezi oluşturulmasına dair açıklamada bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, "Türkiye'de kurulacak merkez için 2023 yılında karar verilmesi planlanıyor" dedi.

GÜNDEM 23.12.2022, 11:53
Rusya doğal gaz merkezi için tarih verdi: Somut adımlar atılıyor

Türkiye’de inşa edilmesi düşünülen doğal gaz merkez ile ilgili açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, söz konusu çalışmaya dair kararın 2023 senesinde verilmesinin planlandığını dile getirdi. Öte yandan Novak, Gazprom ve Türkiye'deki yetkililerle görüşme sağlandığını da ifade etti.

Putin “açabiliriz” demişti, Novak tarih verdi

Rus resmi televizyonunda açıklama yapan Rusya Başbakanı Yardımcısı Alexander Novak, Türkiye’de kurulacak gaz merkezi için 2023 tarihini verdi. Kuzey Akım doğal gaz boru hatlarında oluşan hasara dair soruşturmanın sonuçlarının alındığını aktaran Novak, bu konuyu tartışmak adına erken olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi için yeşil ışık yakan Putin, "Baltık Denizi'nde bulunan Kuzey Akım hatlarında oluşan hasar sonrasında kaybedilmiş olan hacimleri Karadeniz'e çevirebiliriz. Bu şekilde, Avrupa'ya gönderilen doğal gaz ve yakıt kaynaklarımız için asıl güzergahı Türkiye üstünden götürerek, Türkiye'de bir doğal gaz merkezi açabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)