Rusya Dışişleri: Kürtlerle görüşün

9 Ekim’de Fırat’ı doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi.

GÜNDEM 11.10.2019, 15:11 11.10.2019, 15:21
Rusya Dışişleri: Kürtlerle görüşün

Rusya Dışişleri Bakanlığı, terörle mücadele edilmesinin ve Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması ihtiyacı konusunda bir kuşkuları olmadığını belirtti. 

Kürtlerle diyalog çağrısı

Rus Dışişleri'nin yazılı basın duyurusunda, "Terörle mücadele edilmesinin ve Türkiye'nin güvenliğinin sağlanmasının kesinlikle gerekli olduğu konusunda şüphemiz yok ancak egemen Suriye topraklarının bu bölümünde barış ve istikrarın yalnızca hükümet ile Kürtler arasında sonuç odaklı ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog kurulmasıyla sağlanacağına inanıyoruz. Moskova yönetimi, bu diyaloğun başlamasına ve bölge ülkeleri arasında normalleşmeye dönük adımlar atılmasına destek vermeye hazır olduğunu teyit ediyor." ifadelerine yer verildi.

Operasyon bölgesinde tansiyonun tehlikeli seviyelere çıktığını vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "ABD askeri sınır hattındaki mevzilerinden çekildikten sonra, 9 Ekim'de Türk askerleri Resulayn ve Tel Abyad'a girdi ve sınırın 3-5 kilometre içine ilerledi. Kürt gruplar ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafında ölü ve yaralılar var. Birçoğu evlerini terk etmek zorunda kalan ve daha derindeki noktalara geçen sivillerin öldüğü ve yaralandığı da belirtiliyor." ifadelerini kullandı.

Basında yer aldığı kadarıyla Şam Yönetiminin görüşmelerle ilgili yapılan ilk çağrıyı dün reddettiği biliniyor.
 

Yorumlar (0)