Rusya'dan Türkiye'ye alçak iftira!

Ermenistan'ın işgaline, katliamlarına, sivil yerleşim yerlerine saldırılarına ses çıkarmayan, Ermeni ordusunu kesintisiz besleyen ve kışkırtan Rusya, Ermenistan'ın şımarıklığına karşılık uyarıda bulunan Türkiye'yi ateşe benzin dökmekle suçladı.

GÜNDEM 29.09.2020, 15:31 30.09.2020, 17:48
Rusya'dan Türkiye'ye alçak iftira!

Ermenistan'a her türlü siyasi ve askeri desteği sağlayan ve bölgedeki yangına zemin hazırlayan ülkelerin başında gelen Rusya, pişkinlikte sınır tanımıyor. Dünkü açıklamasında kimin suçlu olduğunun önemi olmadığını söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün de Türkiye'yi ateşe benzin dökmekle suçladı.

BM'nin 4 kararı hiçe sayılarak Dağlık Karabağ'da ve Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si üzerindeki Ermeni işgaline, 30 yıl boyunca yaşanan Azerî katliamına ve Ermenistan'ın sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarına ses çıkarmayan Rusya, gerilimin had safhada olduğu geçtiğimiz aylarda da Ermenistan'la ortak askerî tatbikat yapmış, Rus subaylar Ermeni odusuna Türk SİHA'larından korunma eğitimi vermişti.

Süreç içerisinde Ermenistan'a yönelik sevkıyatlarına hız veren ve ülkeyi füze savunma sistemiyle donatan Rusya, uluslararası kamuoyunun sessizliği sebebiyle iyice şımaran ve sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermenistan'ı uyaran Türkiye'yi "ateşe benzin dökmek" ile suçladı.

Dağlık Karabağ’daki gelişmelerin derin bir biçimde analiz edilmesi gerektiğini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, tüm gelişmeleri izlediklerini ve bu bilgilerin Rusya'nın gelecekteki yaklaşımını oluşturacağını, bilgileri ayrıca KGAÖ'deki (Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü) ortaklarla atılacak adımları belirlemek için kullanacakları tehdidinde bulundu.

Ermenistan tacizlerine ve son olarak sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarına ses çıkarmayan ancak Azerbaycan'ın halkını korumak için karşılık vermesiyle Ermenistan'ın zor durumda kaldığını gören Rusya, Dağlık Karabağ’da kısa süre içerisinde ateşkes sağlanması gerektiğini savundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bölgedeki ülkelere yönelik askerî destek içeren açıklamaların ateşe benzin döktüğünü, buna kategorik olarak karşı olduklarını kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Başta Türkiye gibi ortaklarımız olmak üzere tüm ülkeleri, Azerbaycan ve Ermenistan taraflarını ateşkese ve bu uzun zamandır süren çatışmanın siyasi ve diplomatik yollarla barışçıl çözümüne dönmeye ikna etmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)